951 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Iris Bambacht van Studio Bambacht maakt gepersonaliseerde kraamcadeaus met de hand

Mijn verhaal

1 / 1

Studio Bambacht

Wat leuk dat jij in mijn online winkel aan het kijken bent. Je vraagt je misschien af wie er achter Studio Bambacht schuilt.
Ik ben Iris Bambacht en mijn passie is creativiteit! Graag neem ik je mee in mijn verhaal, vertel ik je meer over mijn passie en waarom ik ben begonnen met Studio Bambacht.

1995

Van kleins af aan ben ik altijd al graag creatief bezig geweest. De naaimachine trok dan ook al vroeg mijn aandacht. Mijn ouders zijn dol op sport en probeerden mij daarin te stimuleren. Jammer voor mijn ouders, maar deze genen hebben ze mij helaas niet doorgegeven. Ik wilde heel graag op naailes. Gelukkig zijn mijn oma’s ook erg creatief, dus zeiden zij tegen mijn ouders: “Laat dat kind toch op naailes gaan.’ Iedereen dacht dat de discussie dan snel afgelopen zou zijn, maar dat was absoluut niet zo… Ik kon dagen achter elkaar knutselen en creaties op de naaimachine maken.

2012

Mijn passie voor creativiteit en het creëren van dingen werd alsmaar groter. Daarnaast wilde ik ook graag mijn passie over brengen op anderen, want ik geloof dat in iedereen een creatieve duizendpoot schuilt. Om deze reden ben ik 2012 gestart met mijn bedrijf C’est Iris. Met C’est Iris organiseerde ik creatieve workshops en verzorgde ik kinderfeestje. Daarnaast maakte ik ook tassen die ik verkocht.

2014

Ik wilde mijn creativiteit graag verder ontwikkelen. Daarom besloot ik om naast mijn VWO een vooropleiding op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te gaan doen. Ik hoopte dat ik hier een mooi portfolio op kon bouwen, zodat ik aangenomen zou worden op de kunstacademie. Ik wilde graag de richting van Fashion Design doen. Ik was zo blij toen ik hoorde dat ik aangenomen was. Na het behalen van mijn VWO-diploma, kon het avontuur aan de kunstacademie beginnen.

2017

Tijdens de kunstacademie heb ik stage gelopen in Londen bij Pringle of Scotland. Wat een gave tijd was dat. Ik mocht meewerken aan de menswear SS18 collection en kreeg de kans om mooie breisels te ontwikkelen voor deze collectie die later in productie zijn gegaan. Naast mijn stage bleef er ook tijd over om Londen te ontdekken. Elk weekend bezocht ik meerdere musea. Er was zoveel inspiratie daar!

Daarna ben ik naar Berlijn gegaan om drie maanden stage te lopen bij Steinrohner. Hier kreeg ik de kans om mee te werken aan de SS18 womenswear collection. Ik werkte verschillende kledingstukken uit voor de show en daarnaast maakte ik een nieuwe strategie voor hun sociale media kanalen. Ook kon ik elk weekend heerlijk wandelen in Berlijn om zo te kunnen genieten van deze mooie en inspirerende stad!

2018

Op de kunstacademie heb ik onwijs gave tijd beleefd. Ik kon mij op creatief vlak volledig uitleven. Daarnaast kreeg ik de kans om de gaafste en nieuwste technieken uit te proberen. Uiteindelijk resulteerde dit in 2018 in mijn afstudeercollectie ‘Have you ever been in Hellouw?’ De collectie werd geshowd tijdens de afstudeershows van ArtEZ. Wat een geweldige dag was dat!! Mede door mijn gave afstudeercollectie ben ik cum laude afgestudeerd.

2019 - 2021

Vervolgens ben ik in 2019 aan Nyenrode Business Universiteit gestart met een Master in Management. Hier wilde ik graag mijn business en ondernemende skills verder ontwikkelen, zodat ik mijn creatieve en ondernemende skills in de toekomst kon gaan combineren. Ook hier kon ik het niet laten om me verder te ontwikkelen op creatief gebied. Mijn afstudeerscriptie ging dan ook over het effect van kennis op creativiteit in de mode-industrie. Mijn afstudeerscriptie werd beloond met een 8! Een prestatie waar ik heel trots op ben.

2020

Tijdens mijn master besloot ik ook om C’est Iris verder door te ontwikkelen. In 2020 lanceerde ik een nieuwe huisstijl met bijpassende website. Ik had immers zoveel ervaring in het organiseren van kinderfeestjes en creatieve workshops voor kinderen en volwassenen dat ik dit graag naar een hoger niveau wilde tillen. Het vieren van een kinderfeestje bij C’est Iris staat gelijk aan een groot creatief feest! Succes gegarandeerd dus!

2021

In 2021 is Studio Bambacht ontstaan. Na het afstuderen aan Nyenrode besloot ik dat het tijd was om C’est Iris om te gooien. Naast het organiseren van kinderfeestjes en creatieve workshops wilde ik ook graag producten ontwikkelen waar mensen blij van worden. Hoe bijzonder is het om unieke producten uit te zoeken voor jezelf of voor iemand anders. In het maken van babyproducten komt voor mij alles samen. Het fijne handwerken, het ondernemen, mijn liefde voor kleur en detail en mijn passie voor het creëren van mooie dingen. Bij Studio Bambacht ben je op het juiste adres voor unieke en trendy producten voor jouw kleintje. Het assortiment van Studio Bambacht is heel divers. Ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van alle mooie items als ik zelf!

Studio Bambacht voor handgemaakte babyproducten en gepersonaliseerde kraamcadeaus

Heden

Ik vind het leuk dat je de tijd hebt genomen om mijn verhaal te lezen. Nu weet je hoe Studio Bambacht tot stand is gekomen. Ik wens je heel veel shopplezier toe! Laat je verrassen door alle mooi artikelen die Studio Bambacht te bieden heeft. Heb je vragen of speciale wensen? Dan kun je altijd contact met mij opnemen. Ik help je graag!

Heel veel liefs,

Iris Bambacht