1009 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Als het aan Iris ligt, wordt Studio Bambacht ‘hét babypark in de regio’

NIEUW IN RIVIERENLAND | Rivierenlanders die recent een nieuwe onderneming zijn gestart: ‘De Gelderlander’ brengt ze in beeld. Deze keer Iris Bambacht uit Hellouw over Studio Bambacht: een webshop met vooral zelfgemaakte baby- en peuterproducten.

Iris Bambacht (26)  uit Hellouw omschrijft zichzelf als een creatieve duizendpoot en startte afgelopen zomer de webshop ‘Studio Bambacht’. Het is slechts een eerste stap in de realisatie van haar grote droom, want Bambacht denkt groot.

Als dreumes tekende, schilderde en knutselde ze al en ook zat Bambacht al jong achter de naaimachine. ,,Al had ik toen nog geen concreet idee van wat ik later wilde worden, wist ik wel: iets creatiefs.” 

Haar passie voor creativiteit werd met de jaren alleen maar groter: ,,Die passie wilde ik ook doorgeven en daarom startte ik op mijn vijftiende ‘C’est Iris’, van waaruit ik creatieve workshops en kinderfeestjes organiseerde.”

Ik maakte altijd al kraamca­deau­tjes en in dit bedrijf komt alles samen.

Na het vwo ging Bambacht naar kunstacademie ArtEZ, waar ze in 2018 cum laude als fashion designer afstudeerde. ,,Hierna besloot ik te gaan voor een master in management op Nyenrode. Toen ik die in 2021 had behaald, richtte ik datzelfde jaar ‘Studio Bambacht’ op. Een eigen onderneming, die handgemaakte en gepersonaliseerde items voor baby’s en kinderen van 0 tot 4 jaar aanbiedt. Ik maakte altijd al kraamcadeautjes en in dit bedrijf komt alles samen: het fijne handwerken, het ondernemen, mijn liefde voor kleur en detail en mijn passie voor het creëren van mooie dingen.” 

Ze vervolgt: ,,Het grootste deel van het aanbod maak ik zelf, zoals speenkoorden, mutsjes, knuffeldoekjes en kruikzakken. Daarnaast koop ik enkele dingen in, zoals spenen en kinderboeken: dat vind ik mooie toevoegingen.”

Van webshop naar fysieke winkel

Studio Bambacht is op dit moment nog een webshop: ,,Ik hoop natuurlijk in de toekomst een fysieke winkel te hebben. En als ik nóg groter kijk, wil ik eigenlijk hét babypark van de regio worden. Dat is mijn droom. Ik zie het zo maar gebeuren: ik onderscheid mezelf door mijn persoonlijke service en benadering. Bij elke bestelling zit een handgeschreven kaartje en als het even kan, breng ik de items aan huis. Ook pak ik altijd alles gratis in. Elk cadeautje van ‘Studio Bambacht’ moet van begin tot eind een feestje zijn.”

In dit interview heb je over mijn droom en onderneming gelezen. Benieuwd naar alle volgende stappen? Volg Studio Bambacht dan op Instagram. Of kijk verder rond op ons website en laat je inspireren door alle mooie kraamcadeaus.