951 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Welke maat speen past bij mijn kindje?

Geschreven door: Iris Bambacht

|

|

Tijd om te lezen: 5 min

De BIBS fopspenen zijn al meer dan 40 jaar dé hit uit Denemarken. Als je de toffe kleuren en stijlen van BIBS ziet, dan snap je dat ook! Je wilt ze meteen allemaal hebben. Ook baby’s zijn fan van BIBS. Bijna ieder kleintje accepteert de BIBS speen. Niet zo gek, want de BIBS speen is beschikbaar in verschillende speenvormen en drie maten - maat 1, 2 en 3. Ieder kind is verschillend, dus welke maat is nu geschikt voor je baby? Je leest het hier!

BIBS speen - dé fopspeen in maat 1,2 en 3

Met de keuze voor een BIBS speen zit je goed. Dit Deense bedrijf is opgericht in 1978. Vooral de fopspenen van BIBS zijn onwijs populair. Je baby heeft van nature een grote zuigbehoefte en de BIBS speen voorziet in deze behoefte. Dat niet alleen. De fopspeen heeft ook een kalmerende werking en geeft je baby een veilig gevoel. Bij BIBS snappen ze dat als geen ander, dus vind je bij dit merk altijd een speen die geschikt is voor je kind. BIBS heeft speentjes in twee verschillende materialen, drie verschillende speenvormen en vijf verschillende spenen is er altijd een speen die perfect bij jullie past. De BIBS speen voorziet in behoefte van je baby.

De verschillende maten BIBS spenen

BIBS verschil maat 1,2 en maat 3
BIBS verschil maat 1 en 2 anatomisch
BIBS verschil maat 1 en 2 symmetrisch

De BIBS speen is in drie verschillende maten beschikbaar en groeit zo met je kindje mee. Naarmate je baby ouder wordt kan er een behoefte ontstaan voor een andere maat speen. Ieder maat heeft een leeftijdsindicatie, zodat je kunt zien welke fopspeen het meest geschikt is voor de leeftijd van je kind. Het is echter een indicatie. Dus als je kindje bijvoorbeeld groter of kleiner dan gemiddeld is, kan het zijn dat je kind korter of langer bij eenzelfde maat fopspeen blijft.

Alles over BIBS speen maat 1

De adviesleeftijd voor maat 1 is 0 - 6 maanden. Deze maat wordt ook gebruikt voor te vroeg geboren baby's en pasgeborene. De BIBS speen in maat 1 is verkrijgbaar in ronde speen, symmetrische speen, of dental speen in zowel natuurrubber als siliconen.

Verschil maat 1 en 2

Het verschil tussen maat 1 en 2 is erg klein. Daarom wordt maat 2 vaak al gebruikt vanaf 3 maanden. De speen van maat 1 is wat dikker en kleiner dan de speen van maat 2. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van jouw kleintje. Maat 1 is aan te raden voor te vroeg geboren of kleine baby's.

Verschil BIBS speen maat 1 en maat 2 (Ronde speenvorm)
Verschil BIBS speen maat 1 en maat 2 (Ronde speenvorm)

Alles over BIBS speen maat 2

Vanaf 6 maanden kun je kiezen voor maat 2. De adviesleeftijd voor maat 2 is 6 - 18 maanden. Al wordt deze maat vaak eerder gebruikt dan 6 maanden en langer dan 18 maanden gebruikt. De maat speen kun je dus prima gebruiken tot einde speentijd. De BIBS speen in maat 2 is beschikbaar in ronde speen, symmetrische speen en orthodontische speen in zowel natuurrubber als siliconen.

Verschil maat 2 en 3

Het verschil tussen maat 2 en 3 is groot. Maat 3 is een stuk langer en breder dan maat 2. Daardoor is maat 3 het meest geschikt voor grote kinderen.

Verschil BIBS speen maat 2 en maat 3 (Ronde speenvorm)
Verschil BIBS speen maat 2 en maat 3 (Ronde speenvorm)

Alles over BIBS speen maat 3

De maat 3 speen wordt over het algemeen gebruikt na 18 maanden. De adviesleeftijd voor maat 3 is vanaf 18 maanden. De maat 3 speen is alleen beschikbaar in de BIBS colour met ronde, kersvormige speen van 100% natuurlijk rubber. Heb jij een andere speenvorm? Dan kan je maat 2 gewoon gebruiken tot je kind stopt met de speen.

De verschillende maten vormen dus een indicatie. Alle maten kunnen vanaf de geboorte gebruikt worden, maar de maten geven een richtlijn en helpen zo met het kiezen van de juiste fopspeen voor jouw kleintje. De beste fopspeen is de fopspeen die jouw kleintje lekker vindt!

Zo vaak vervang je een BIBS speen

Je BIBS speen vervang je om de 4-6 weken uit hygiënische en veiligheidsoogpunt. De BIBS speen van natuurrubber kan ook veranderen van grootte, vorm of kleur. Ook dan weet je dat je speentje aan vervanging toe is. Of je ontdekt scheuren of bijtafdrukken op het materiaal. Ook dan is het tijd voor een nieuwe speen. Lees hier meer over het belang van het vervangen van de BIBS speen.

Waarom ziet de maat van de nieuwe speen er anders uit?

Als je een nieuwe BIBS speen ontvangt, dan kan het zijn dat de vorm en het uiterlijk van de speen verschilt van de spenen die je al hebt. De fopspenen van BIBS zijn namelijk gemaakt van natuurrubber. Natuurrubber zet uit door gebruik. Hoe meer zuigkracht jouw kleintje heeft, hoe meer het ronde gedeelte van de speen uit gaat zetten. Daarom is het belangrijk om verschillende fopspenen tegelijkertijd te gebruiken. Het gebruik van meerdere fopspenen zorgt ervoor dat de spenen gelijkmatig uitzetten. Zo raak jouw kleintje niet gewend aan één speen.

Over BIBS

BIBS werd in 1978 opgericht in Denemarken. Hiermee is BIBS al meer dan 40 jaar het veilige en vertrouwde babymerk voor de fopspenen. De spenen van BIBS zijn onwijs populair en dat snappen wij bij Studio Bambacht helemaal. De BIBS speen wordt gemakkelijk door baby's geaccepteerd, zijn beschikbaar in vele fantastische kleuren en zijn in verschillende speenvormen beschikbaar. Heb je de samenwerking tussen BIBS en Liberty Londen al ontdekt? Deze fopspeen heeft het iconische, ronde schild maar dan met een kleurrijke bloemenprint.

Nu weet jij precies wel BIBS speen maat het beste bij je kindje past. Wil je de BIBS speentjes ook voordelig en snel in huis? Studio Bambach has your back! Op werkdagen voor 16:00 uur bestled? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. En bij aankoop van 3 of meer BIBS spenen is de verzending he-le-maal gratis! Je shopt alle BIBS spenen op deze pagina.

Shop je spenen bij Studio Bambacht

Gratis verzending vanaf 3 spenen 

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Ruim assortiment aan fopspenen in verschillende soorten, vormen, maten en materialen

Veilig betalen, ook achteraf

Ook interessant