998 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Hoera, je kind is toe aan een eigen rugtas! Een hele mijlpaal waar veel kinderen maar al te enthousiast over zijn. Zo kunnen ze voortaan zelf allerlei belangrijke spullen op hun rug dragen. Hoe leuk! Maar welke maat rugtas heb je voor je kind nodig? Voor een kind van 2 jaar oud koop je een kleinere rugtas dan voor een kind dat al naar de basisschool gaat. Welke jij het beste kunt kopen? Ontdek in dit overzicht welke rugtas je voor 4 jaar, 3 jaar, 2 jaar of 1 jaar het beste kunt kopen. 

Welke rugzak voor 4 jaar?

Voor een kind van 4 jaar is een rugzak van 6-13 liter het handigst. Daarin passen een lunchtrommel, drinkfles, snackbox en ook nog een knuffel of gymkleren. Al gebruik je voor de gymspullen vaak een aparte tas die op school mag blijven. Oftewel: alles wat je kind nodig heeft om naar de kleuterklas te gaan.

Handige rugzakken voor 4 jaar en ouder zijn de rugtassen van Trixie. Deze hebben de leukste dierenvormen. We hebben ze bijvoorbeeld met een kat, aap, pinguïn, tijger en nog veel meer soorten dieren. Grote kans dat ook het lievelingsdier van je kind erbij zit! Neemt je kind vaker boeken of huiswerk mee naar school? Kies dan voor een boekentas van Trixie. Daarin is meer dan genoeg plek voor leuk leesvoer of de eerste huiswerkopdrachten.

Ook de rugtassen van Jollein vallen op door de knuffelbare teddy-stof waarvan ze zijn gemaakt. We hebben deze schattige en leuke rugtassen in crème en karamelkleur. En als jouw kind meer van een stoere tas houdt, dan zijn de “gewatteerd”-rugtassen van dit merk heel tof. Die hebben we in beige en groen

Welke rugzak voor 3 jaar?

De rugzak die je voor een kind van 3 jaar nodig hebt, is gelijk aan een rugzak voor 4 jaar. Ga ook voor je driejarige zoon of dochter uit van een tas van 6 tot 13 liter. Zo kan je kind alle spullen meenemen die hij of zij nodig heeft bij de opvang, peuterspeelzaal of een logeerpartijtje. Kies de tas liever iets groter dan iets kleiner. Dan heb je nog lang plezier van de tas. 

Welke rugzak voor 2 jaar?

Als je kind 2 jaar is, kun je het beste een rugzak van ongeveer 24-30 centimeter hoog aanhouden. De tassen van Little Dutch (van 29 centimeter) zijn perfect voor deze leeftijd. De rugtassen hebben een op en top vrolijke opdruk: met boten, met bloemen en vlinders of met boerderijdieren. Ook de kleine teddy-tasjes van Jollein zijn ideaal voor tweejarigen. Die zijn niet te groot en niet te klein, en zijn van zichzelf heel lichtgewicht.

Welke rugzak voor 1 jaar?

Een eenjarige kan misschien nog niet direct zelf de rugtas dragen. Maar je kunt zeker wel een leuke rugtas kopen waar je alle benodigdheden van je kind in kwijt kan. Al onze rugtassen zijn hiervoor geschikt. Kies de rugtas liever iets groter dan iets kleiner, want zo groeit de tas nog vele jaren met je kind mee. De schattige teddy-rugzak van Jollein (in crème of beige) zijn super leuk. Als je kind meer richting de 2 jaar gaat, kan hij of zij er vast zelf trots mee rondlopen.

Wat moet er in de rugtas passen?

In een rugtas stop je meestal in ieder geval een broodtrommel, drinkfles en snackbakje als je kind naar de basisschool gaat. Naar de opvang neemt je kind vaak een eigen slaapzak, fles, de favoriete knuffel en een setje reservekleding mee. Of misschien neem je de rugtas mee naar een uitstapje en stop je er iets lekkers, een leuk boek of wat speelgoed in.  

Gelukkig is in al onze kinderrugtassen plek genoeg voor al de spullen die je kind mee moet nemen.

Welke rugtas voor de basisschool?

Voor de onderbouw raden we een rugtas aan van 6 tot 13 liter. Dat is dus dezelfde maat als die voor een rugtas voor 4 jaar. Een tas met die inhoud biedt plek genoeg voor onder andere een broodtrommel, drinkbeker, snack en eventueel gymspullen of een setje reserve kleding. De tas is tegelijkertijd niet té groot voor je kind om zelf te dragen.

Zit je kind in de bovenbouw? Koop dan een grotere rugzak van minstens 15 liter. De grote rugtassen van Trixie zijn voor die leeftijd perfect. Die hebben ook een handig binnenvak om bijvoorbeeld huiswerk of boeken apart in te bewaren. De grote rugzakken hebben we in de vorm van allerlei dieren, zoals een vos, eenhoorn en dinosaurus.


Lees ook: Rugzak voor de basisschool: waar moet je op letten?

Welke rugzak voor de opvang?

Voor de opvang is het slim om een rugtas van 6-13 liter te gebruiken. Opnieuw de standaardmaat voor een rugzak voor kinderen van 4 jaar dus! Hiervoor zijn onder andere de rugtassen van Trixie heel geschikt. Die kan je kind door de verstelbare banden tot de basisschool blijven gebruiken.

Voor de opvang is trouwens een rugtas met naam extra handig. Daar kan Iris de naam van je kind op borduren of drukken. Daardoor weet je zeker dat de tas van je kind niet zomaar kwijtraakt aan de overvolle kinderkapstok. Ook vinden de meeste kinderen het extra tof als op de tas hun eigen naam gedrukt staat. 

Tip: een rugzak met verstelbare banden gaat langer mee

Het handigst is om een rugtas met verstelbare banden te kopen. Daar heeft je kind langer plezier van, omdat de tas met je kind meegroeit. Alle rugtassen uit onze webshop hebben verstelbare banden. Superhandig! Je kunt ze daardoor wel een paar jaar gebruiken.

Koop nu de nieuwe rugtas voor jouw kind

Wil jij je kind een mooie én praktische rugzak meegeven naar school, naar de opvang of naar de peuterspeelzaal? Spiek dan zeker tussen al onze kinderrugtassen en bestel jouw favoriet. Ga je voor een tas van gerecycled polyester, van katoen of van een zacht teddy-stofje? It’s up to you! Met de tips hierboven kun je altijd de juiste rugtas voor 4 jaar, 3 jaar, 2 jaar of 1 jaar kiezen.

Kom je er niet uit of heb je vragen over onze rugtassen? Mail Iris dan op info@studiobambacht.nl of zet een bericht in de chat. Dan helpt ze je graag om de juiste tas te kiezen.