998 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Bij veel speelgoed staat van tevoren min of meer vast wat je ermee kunt. Kleurpotloden gebruik je om te tekenen. Met een vrachtwagen rijd je rond. En een pop kleed je aan. Hoe anders is dat met open-einde-speelgoed! Dit speelgoed kan alles zijn en worden. Als ouder vraag je je vast af wat je er dan mee kunt. Welke spellen kun je bijvoorbeeld spelen met de bijzondere X-blokken van Bauspiel? Eén ding kunnen we alvast verklappen: er zijn spelopties genoeg! We inspireren je alvast met 7 leuke ideeën.

Wat zijn de X-blokken van Bauspiel?

De X-blokken van het Duitse merk Bauspiel zijn geen standaard houten blokken. Zoals de naam al verraadt, hebben de blokken een X-vorm. Een kruis dus! Daardoor krijgt je kind met de X-blokken een extra uitdaging tijdens het bouwen. De blokken blijven niet zomaar op elkaar staan en een toren bouwen is bijvoorbeeld een uitdagend puzzelwerk. Tegelijkertijd komen er allerlei creatieve opties bij. Je kunt er heel andere bouwwerken mee maken dan met gewone blokken.

Hoe bied je de X-blokken van Bauspiel aan je kind aan?

Je kind kan zelf zijn of haar fantasie loslaten op de X-blokken om tot de mooiste creaties te komen. Maar het helpt als je, in ieder geval de eerste keer, een invitation to play klaarzet om je kind op weg te helpen met de X-blokken. Dat betekent dat je laat zien hoe je kind ermee kan bouwen. Maak zelf alvast een bouwwerk, daag je kind uit om een hogere toren dan jij te maken of zet de eerste blokken neer en vraag je kind om daar blokken bovenop te stapelen. Daarmee wordt je kind nog meer geprikkeld om aan het bouwen te slaan.


Leuke tip: bied de X-blokken aan in combinatie met andere Bauspiel blokken of de lucent cubes. Deze lichtdoorlatende blokken passen precies in de uitsparing. Ze geven een kleurrijk en magisch – haast sprookjesachtig – effect.

Hoe kun je spelen met de Bauspiel X-blokken?

Het mooie is: dat staat niet vast! Je kind kan er zelf zijn of haar creativiteit op loslaten. Blokken zijn een bekend voorbeeld van open einde-speelgoed. Oftewel: speelgoed waarvan je kind zelf bepaalt wat het wordt of welk spel erbij past.

We brengen je graag alvast op ideeën. Dit zijn een paar leuke spelopties met de X-blokken van Bauspiel:


  1. Stapel ze op tot de hoogste toren. Met de X-blokken en lucent cubes bouw je de mooiste en hoogste torens. Dat is een goede manier om de oog-handcoördinatie te stimuleren en om te oefenen met balans. Sorteer de lucent cubes op kleur of oefen met tellen. Zo zijn er veel variaties mogelijk met het stapelen van de X-blokken.

Toren van Bauspiel houten x-blokken

  1. Dance the night away! Pak je favoriete poppetjes (bijvoorbeeld PlayMobil-figuurtjes, houten poppetjes of houten dieren erbij) en maak van de X-blokken (en lucent cubes) een betoverende dansvloer.

  1. Gebruik de X-blokken in combinatie met het Bauspiel-sprookjeskasteel om een adembenemend paleis voor je Maileg-muizen te bouwen. Goed voor het probleemoplossend denken en ruimtelijk inzicht! Maar bovenal gewoon heel leuk om sprookjesachtige rollenspellen mee te bedenken!

Kasteel van Bauspiel x-blokken, sprookjesblokken en lucent cubes

  1. Combineer de X-blokken met loose parts om mandala’s te maken. Je weet wel: die prachtige vormen. Je kunt ze tekenen, maar ook op de grond leggen met blokken. Mandala’s maken stimuleert patronen leggen, geometrische en symmetrische vormen herkennen en het ruimtelijk inzicht van je kind.
  1. Maak een mooi dierenverblijf voor de Holztiger-dieren. Door de blokken in een vierkant of rechthoek te zetten,bouw je een prachtig dierenverblijf. Je zult zien dat deze invitation to play je kind direct aan het spelen krijgt.

Dierenverblijf met Holztiger dieren en bauspiel houten x-blokken

  1. Wat is er nu leuker dan knikkers die met een razend tempo naar beneden rollen? In combinatie met de regenbooglatjes van Bauspiel of met de Leonardo Sticks van Grimms bouw je je eigen knikkerbaan. Goed voor het probleemoplossend vermogen en voor de creativiteit van je kind. Je kunt deze namelijk op talloze manieren bouwen. En je kind moet zelf uitvogelen hoe het lukt om de knikker er daadwerkelijk doorheen te laten rollen. Een mooie uitdaging!

Knikkerbaan van Bauspiel x-blokken, lucent cubes en houten regenboog latten

  1. Bouw de mooiste bruggen met de X-blokken, voor over de autobanen van Waytoplay. Of gebruik de blokken als vangrail lang de racebaan, zodat de auto’s met hun racetempo niet uit de bocht vliegen
  2. De x-blokken zijn ook leuk te combineren met Playmobil-poppetjes en de Candylab auto's. Ze vormen namelijk de ideale brug voor jouw autogarage. Zo repareer je alle auto's binnen no-time.

Bestel jouw open-einde-speelgoed bij Studio Bambacht

Open-einde-speelgoed blijft voor kinderen tot latere leeftijd superleuk. Zoals je ziet, kun je met de X-blokken allerlei kanten op. Kijk jij er al naar uit om samen met je kind de leukste spellen te bedenken? Bestel dan jouw X-blokken of ander open-einde-speelgoed bij Studio Bambacht.

Bestel het speelgoed vandaag nog. Als je je bestelling op een werkdag vóór 16:00 uur plaatst, dan gaat het vandaag nog met de post mee. Zo hebben jullie er samen al snel plezier van.