994 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

De eerste haartjes van je baby verzorgen, kan best spannend zijn. Want waar begin je nou? Welke shampoo is geschikt en hoe zit het met drogen? Bovendien wil je natuurlijk niet dat je je baby waterangst aanjaagt. Geen paniek! In deze blog legt Studio Bambacht haarfijn uit welke do’s en don’ts van toepassing zijn bij het verzorging van de haren van je baby. Na het lezen van deze blog weten wij zeker dat je de eerste wasbeurt easypeasy vindt.

Babyhaartjes wassen en drogen

In de eerste paar maanden is het eigenlijk nog niet echt nodig om de haren van je baby te wassen. De haartjes worden niet gauw vet. Wel wil je het af en toe afspoelen met een hydrofiele washandje met lauwwarm water. Maar ook dit moet je niet te vaak doen. Je baby heeft een natuurlijke vetlaag op de hoofdhuid. Deze beschermt het gevoelige huidje van je baby. Het voorkomt dat de hoofdhuid uitdroogt.

De eerste keer het hoofdje afspoelen kan spannend zijn voor je kindje. Water op het hoofd of het gezicht zijn ze nog niet gewend. Ook komt er al snel water in de oogjes en dat is niet fijn. Je kunt de eerste tijd rustig met een nat washandje voorzichtig de haartjes wassen. Afhankelijk van de reactie van je kindje, bepaal je of je direct het water over het hoofd heen spoelt. Om te zorgen dat er geen water in de oogjes komt, leg je een hydrofiel washandje op het voorhoofd van je baby. Het washandje houdt het water en de shampoo tegen.

Maar wanneer begin je dan met het gebruiken van haarverzorgingsproducten voor baby’s? Dit is afhankelijk van de haarbos van je baby’tje. Zodra jij denkt dat je kindje en jijzelf klaar zijn voor een wasbeurt met shampoo, kun je beginnen. Gebruik wel altijd speciale babyshampoo. Babyshampoo is mild, vrij van sulfaten en prikt niet in de oogjes.

Eenmaal klaar met de wasbeurt, kun je de haartjes van je kindje het beste met een hydrofiele doek droog deppen. Niet wrijven, want het gevoelige huidje kan gemakkelijk beschadigen. 

Wil je een gedetailleerde uitleg die stap voor stap uitlegt hoe je de haartjes van je kindje wast? Studio Bambacht geeft je tips! In de blog ‘hoe was ik de haren van mijn baby’ lees je er alles over!

Babyharen verzorgen

Na de wasbeurt is het tijd om de babyhaartjes te verzorgen. Dit doe je met een babyborstel en haarlotion. Een babyborstel heeft super zachte haren. Dit maakt ze perfect voor de gevoelige hoofdhuid van je kindje. Zo heb je in no-time de haartjes van je baby in model.

De voordelen van haarlotion voor baby’s zijn groot. Het verzorgt de tedere hoofdhuid, voorkomt dat deze uitdroogt en bovendien ruikt het superlekker. Haarlotion zorgt ook voor minder klitten in het haar. Dat is niet alles. De haartjes blijven ook goed in model. 

Veilige haarverzorging voor baby’s

Speciale haarverzorgingsproducten voor baby’s zijn veilig te gebruiken. Dit komt omdat ze pH-neutraal, hypoallergeen en dermatologisch getest zijn. Dit betekent dat de shampoo een lage zuurgraad heeft. Deze komt dichtbij in de buurt van de pH waarde van het haarzelf. Hierom is de shampoo pH-neutraal.

Een hypoallergene shampoo bevat geen irriterende stoffen. Er zitten dus geen stofjes in die voor een allergische reactie zorgen. Je baby’tje zal geen prikkende ogen krijgen. ‘Dermatologisch getest’ betekent dat het bewezen is dat de shampoo verzorgend en/of zacht is. Je kunt babyshampoo gemakkelijk gebruiken. Het is superveilig voor je kindje!

 De fijnste haaraccessoires voor je kleintje

Na een heerlijke en frisse wasbeurt met de juiste haarverzorging, is het tijd om de haartjes in model te brengen. Gebruik hier altijd haarlotion voor. Zo blijven de haartjes mooi op hun plek zitten en voedt de lotion de huid. Haaraccessoires zijn altijd een leuke toevoeging aan de coupe van je kind. Je kunt het zelf zo vrolijk maken als je wilt!

Fleur de haartjes op met een mooi haaraccessoires!
Bekijk alle haaraccessoires bij Studio Bambacht

Heeft je kindje nog niet zoveel haar? Dan kun je het opleuken met kleurrijke haarspeldjes! Wanneer je kindje al wat meer haar heeft kan een haarband superleuk staan. Dat is dan echt de finishing touch voor het kapseltje van je kleine. Naast dat het er leuk uitziet, is een haarband ook superpraktisch! Zo voorkom je dat de haartjes in het gezicht vallen. Boft je kleintje nou met een flinke bos? Wat dacht je ervan om leuke staartjes of vlechtjes te maken? Je kunt dan kiezen voor schattige haarelastiekjes die het haar op hun plek houdt!