1009 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

In menig huishouden liggen ze wel ergens in de kast: speelgoedringen waarvan je je afvraagt wat je baby hier precies mee kan. Super zonde, want van deze multifunctionele speelringen kunnen jij en baby veel plezier hebben. Wat zijn speelringen precies en hoe kan je baby hiermee spelen?

Wat zijn speelringen?

Speelgoedringen, ook wel bekend als activiteitenringen, zijn ringen met een opening waarmee je gemakkelijk speelgoed kunt bevestigen aan de box, autostoel of kinderwagen.

Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook leuk om te ontdekken voor je baby. Je baby kan aan de speelringen sabbelen, ermee rammelen en ze zelfs aan elkaar klikken. We hebben de ringen van Little Dutch en BIBS in verschillende kleuren beschikbaar, zoals een schattige roze set, een stoere blauwe combinatie of een altijd-goed beige set.

Speelgoedringen van BIBS in de kleuren blauw en grijs Speelgoedringen van BIBS in de kleuren beige en bruin

Waarom zijn speelgoedringen goed?

Speelgoedringen dragen bij aan de groei en ontwikkeling van je kind, met name aan de verbetering van de oog-handcoördinatie. Je kan de ringen laten bungelen, zodat je baby ze kan proberen te grijpen. Of maak een ketting van ringen en leg deze op de grond, zodat je baby ze kan proberen te grijpen als hij op zijn buik ligt.

6 speelmogelijkheden van activiteitenringen

Met speelringen kunnen jij en je baby heel veel kanten op. Een aantal leuke ideeën:

  1. Gebruik de speelgoedringen als speenkoord. Bevestig de speentjes van de baby aan een ketting van speelringen. Zo heb je altijd een speenkoord bij de hand en zijn verloren speentjes verleden tijd.
  2. Maak een ketting van de ringen om een stoffen knisperboekje te bevestigen aan de buggy of kinderwagen. Hierdoor kun je die leuke activiteitenboekjes overal mee naar toe nemen zonder angst dat je baby ze uit de wagen gooit.
  3. Hang de speelringen met speeltje aan de babygym. Zo kun je continue roteren met de speeltjes en kan je kindje grijpen naar de speelringen en speeltjes.
  4. Gebruik de speelgoedringen om een hydrofiele doek aan de wagen te bevestigen. Met twee ringen maak je een doek eenvoudig vast aan de kap en zo kan je kindje in alle rust even een dutje doen.
  5. Maak zelf een wagenspanner. Met 12 speelgoedringen heb je voldoende om een ketting te maken van de ene kant van de wagen naar de andere kant. Je kunt zelf nog wat speeltjes aan de ringen hangen. Zo heeft je baby iets leuks om naar te kijken tijdens de wandelingen.
  6. De speelringen zijn ook perfect voor sensory play voor je baby. Vul een laag dienblad met een laagje water en zet deze op een kleed op de vloer. Vervolgens leg je de speelgoedringen in het water. Spetteren en veel speelplezier gegarandeerd! 

Speelgoedringen zijn dus super veelzijdig babyspeelgoed. Dit speelgoed is praktisch, gemakkelijk mee te nemen en goed voor de ontwikkeling van de babyDaarom is het ook erg leuk om een set speelringen als kraamcadeau te geven.

Koop leuk en educatief babyspeelgoed online bij Studio Bambacht

Bij Studio Bambacht vinden we het belangrijk dat babyspeelgoed meer is dan leuk om mee te spelen. We verkopen dan ook veel speelgoed die de ontwikkeling van je baby stimuleert, zoals speelgoedringen, activiteitenboekjes en bijtringen. 

Bekijk onze collectie babyspeelgoed en kies jouw favoriete items. Zo kun je je baby op een leuke manier stimuleren om zich steeds verder te ontwikkelen.