904 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Hoera, er is een kleine wereldburger bij gekomen! Dat vraagt natuurlijk om beschuit met muisjes… én om een kraamcadeau. Maar wat geef je de kersverse ouders als ze van andere kraamvisite al van alles krijgen? Een gepersonaliseerd kraamcadeau doet het altijd goed, is bijzonder om te geven én valt sowieso in de smaak bij de trotse ouders. Inspiratie nodig? Deze 15 originele kraamcadeaus met naam worden sowieso met een dikke glimlach ontvangen.

Waarom originele kraamcadeaus met naam zo leuk zijn om te geven?

Als je zelf een kindje hebt, dan weet je het misschien wel: een kind wordt vaak direct na de geboorte overladen met cadeaus. Zo krijgen veel ouders al ontzettend veel rammelaars en babykleertjes. Dat maakt het zo leuk als je iets koopt waar de ouders écht iets aan hebben en wat net even anders dan anders is. 

Met deze 15 originele kraamcadeaus met naam zit je in dat geval sowieso goed. Waarom een kraamcadeau met naam zo leuk is?

  • Een kraamcadeau met naam is heel persoonlijk. Je hebt het speciaal voor deze baby laten maken.
  • Juist omdat het cadeau zo persoonlijk is, zullen veel ouders jouw originele kraamcadeau met naam lang bewaren. Misschien krijgt het kind jouw cadeau zelfs mee als het ooit – over heel wat jaren – het huis uit gaat.
  • Ouders hebben de naam van hun kindje met zorg uitgekozen. Daarom is het extra bijzonder om hún naam op een cadeau terug te zien.
  • Veel kraamcadeaus met naam zijn handgemaakt. Dat maakt ze nog unieker. Psst, spiek ook zeker bij onze handgemaakte kraamcadeaus om alle toffe kraamcadeaus te bewonderen die Iris met de hand maakt.
  • Een kraamcadeau met naam is ook heel gaaf om voor de sier neer te zetten. Zo kunnen baby’s met veel houten speelgoed niet direct spelen. Maar het kan ook voor die tijd al heel mooi staan te shinen op de commodeplank of zelfs op het dressoir in de woonkamer.
  • Vaak kun je de kleuren en stijl afstemmen op wat de ouders mooi vinden. Kies bijvoorbeeld de kleuren van het geboortekaartje of een lettertype waarvan je weet dat de ouders dat zullen waarderen.

Onze 15 tips voor originele kraamcadeaus met naam

Je kent vast al wel de slabbetjes met naam of houten letters die de naam van het kind vormen. Maar wil je écht origineel uit de hoek komen en de ouders verrassen? Dan zijn deze 15 originele kraamcadeaus met naam sowieso een succes. Ze zijn leuk om te krijgen en minstens zo leuk om vol trots aan de ouders te geven. 

1. Een punniknaam

Misschien heb je ze al eens gespot op Instagram: de punniknamen. Een prachtige manier om de kinderkamer of de plek boven de box een persoonlijk tintje te geven. Iris maakt alle punniknamen met de hand. Met de naam van de pasgeborene natuurlijk en in de kleuren die de ouders mooi vinden. Zo hebben ze een echt uniek accessoire om vol trots op te hangen in huis.


Punniknaam in taupe kleur als decoratie in de babykamer of kinderkamer

2. Bijtring met naam

Bijtringen zijn typisch speelgoed dat bij elke baby goed van pas komt. Zodra de tandjes beginnen door te komen, grijpen baby’s maar wat graag naar een fijne bijtring. En wij maken daar naast een praktisch ook een heel leuk cadeau van om te geven. Onze bijtringen met naam voorzien we uiteraard van de naam van het kleintje en zijn ook in allerlei stijlen en kleurencombinaties te koop. 


Bestel één van de vele opties uit de webshop. Deze bijtring met een beige bloem bijvoorbeeld, deze in het roze, of deze in stijlvolle marmer-look. En zit er niet tussen wat je zoekt? Dan kan Iris een bijtring op maat voor je maken met de kleuren naar keuze. Stuur haar een berichtje via info@studiobambacht.nl. Dan denkt ze graag met je mee en gaat ze voor je aan de slag.


Bijtring met naam van siliconen kralen van Studio Bambacht in de kleuren roze, wit en champagne met roze bloem

3. Hydrofiele doeken met naam

Dit is nog zo’n cadeau waarvan elke ouder zal beamen dat het altijd goed van pas komt. Nu is een hydrofiele doek op zich niet zo bijzonder. Maar wél als je een hydrofiele doek met naam geeft. Dan wordt het opeens een prachtige, persoonlijke wiegdoek, een mooi onderlaken, een fijne wikkeldeken of een leuke handdoek die echt bij het kindje past.


Iris maakt alle hydrofiele doeken met de hand. En die van ons eigen merk zijn ook nog eens superzacht, waardoor ze voor het kindje extra fijn aanvoelen.


Hydrofiele doek XL van 120x120 cm in de kleur oudroze met naam geborduurd

4. Rugtas met naam

Zeg nu zelf: er is weinig zo schattig als een klein kind met een eigen tasje op zijn rug. Met onze rugtassen met naam maak je er al helemaal een leuk cadeau van. Het kindje zal de tas later met nog meer plezier dragen naar de kinderopvang of naar school. En voor de ouders is zo’n tasje nu al leuk om aan de kapstok te hangen of een ereplekje op de kinderkamer te geven.


Kinderrugzak met naam van Trixie met roze flamingo

5. Kinderkoffer met naam

Ook een koffertje is een superleuke toevoeging aan de kinderkamer. Ouders kunnen er bijvoorbeeld sokken, doekjes of verzorgingsproducten voor hun kleintje in kwijt. Met de naam van hun kind erop is zo’n kinderkoffertje al helemaal een mooie blikvanger om een prominente plek boven de commode of naast het bedje te geven. Kies voor het lievelingsdier van de ouders of stem het koffertje af op de kinderkamer van de kleine. Dan valt het sowieso in de smaak. 

Wij hebben leuke kinderkoffers met naam en met allerlei soorten dieren, zoals een olifant, leeuw, giraf of konijn. Geef je liever een iets neutralere koffer? Dan is een effen exemplaar met alleen de naam van het kind ook heel tof.

6. Speenkoord met naam

Je hoeft als ouder maar je hoofd om te draaien of het is alweer zo ver: je kind is de speen verloren. Dat leed voorkom je met een handig speenkoord. Dat is ook nog een superleuk kraamcadeau om te geven als je speciaal voor een speenkoord met naam kiest. Kies de kleuren en stijl die de ouders mooi vinden en laat de naam van het kindje erop zetten. Het kan niet anders dan dat de ouders hier blij mee zijn. Het scheelt hen heel veel speenzoekacties én ziet er door de naam ook nog leuk uit.


Speenkoord met naam van siliconen kralen van het merk Studio Bambacht in de kleuren roze, wit en champagne

7. De houten auto’s van Candylab

Is er een stoer kindje geboren of zijn de ouders van de kleine dol op auto’s? Dan is een houten auto ook een heel leuk cadeau. Onze tip? De prachtige auto’s van Candylab Toys. Dat zijn heuse Oldtimers en andere klassieke wagens in een heel stijlvol jasje. Oftewel: een plaatje om te zien én na een jaar of twee ook superleuk voor het kind om complete race-spelletjes mee te bedenken.

8. Badponcho met naam

Voor kleintjes is het natuurlijk fijn als ze na een douchebeurt heerlijk warm ingepakt zijn. Met een badponcho lukt dat zeker. Ook goed te gebruiken als handdoekje op vakantie of voor het babyzwemmen. Kortom: een heel handig cadeau! Met een badponcho met naam maak je er ook nog iets heel leuks en bijzonders van om te geven. Zeker een van de originele kraamcadeaus met naam waar de ouders vaak plezier van hebben.


Wij verkopen badponcho’s met naam van het merk Jollein in allerlei kleuren. Ook de badponcho’s van Trixie kunnen we personaliseren. Die hebben allemaal de vorm van een dier. Zo zijn er poncho’s in de vorm van een leeuw, olifant, hond of kat.


Badponcho met capuchon van Trixie Mr. Polar Bear in de kleur mint groen met naam geborduur

9. Bandana met naam

Elke ouder weet: kinderen knoeien en kwijlen wat af. Veel leuker dan een gewoon spuuglapje is een mooie bandana-slab van BIBS. Die zien er zo stijlvol uit dat ze haast onderdeel van de outfit van het kindje kunnen zijn. Dat maakt de bandana-slabbetjes het perfecte cadeau voor baby-ouders met stijl. Laat de naam van het kindje erop borduren en je hebt een écht origineel kraamcadeau met naam. 


Wij hebben de bandana-slabbetjes onder andere in roze, beige en lila of met mooie bloemetjesprints (zoals deze groene of deze in het grijs.


Hydrofiele doek XL van 120x120 cm in de kleur oudroze met naam geborduurd

10. Little Dutch X Nijntje-rammelaar

Wie is er nu niet groot geworden met Nijntje? Hoe leuk is het om aan ouders die dit vrolijke konijn nog van vroeger kennen een mooie Nijntje-rammelaar voor hun kind te geven! Little Dutch en Nijntje hebben samen de meest schattige rammelaars uitgebracht, zoals deze met streepjes en één met bloemen. Allebei te personaliseren door de naam van het kindje erop te laten borduren! Zo maakt Iris er een echt persoonlijk cadeautje van.

11. Baby-badjas met naam

Een heerlijk zachte badjas voelt voor kindjes fantastisch aan na een uitgebreide baddersessie of na het babyzwemmen. Zo blijven ze lekker warm en hoeven ouders hun kindje niet direct aan te kleden na het badderen. Maak van een badjas een extra leuk cadeau door een baby-badjas met naam te geven. We kunnen de leuke badjassen van Jollein nóg persoonlijker maken door de naam van het kindje erop te borduren. We hebben onder andere schattige badjasjes met konijnenoren (zoals deze in karamelkleur en zachtroze). Of wat dacht je van een lieve Nijntje-badjas in crèmegroen of roze? Daar hebben kinderen (en hun ouders!) wel een paar jaar plezier van.

12. Houten kralenframe met naam

Ook een leuke cadeautip in de categorie originele kraamcadeaus met naam zijn mooie houten kralenframes. Dat is heel leuk speelgoed voor kinderen om hun oog-handcoördinatie te verbeteren en om kleuren en vormen te leren herkennen. En het merk Trixie heeft ze ook nog eens met de leukste dieren! We hebben bijvoorbeeld een mooi kralenframe in de vorm van een leeuw, konijn of olifant.

13. Houten stapeltoren met dieren

Ook heel leuk speelgoed om de ontwikkeling van het kindje te stimuleren, is stapelspeelgoed. De stapeltorens van Trixie zijn een perfecte manier om te leren dingen vast te pakken, kleuren te herkennen en het ruimtelijk inzicht te vergroten. Leerzaam speelgoed dus! En nog leuk om te zien ook. Zeker als je er de naam van het kind met stickers op laat plakken. Zo maken wij er een heel persoonlijk cadeautje van. Ook van deze stapeltorens hebben we allerlei dieren, zoals een vos, konijn en ijsbeer.

14. Konijn-knuffeldoekje met naam

Ook een onwijs leuk en persoonlijk cadeau is het knuffeldoekje van Happy Horse in de vorm van een konijn. Het zou zomaar de nieuwe lievelingsknuffel van het kindje kunnen worden. En wij zetten er graag de naam van het kleintje op. We hebben de knuffeldoekjes met naam onder andere in groen, roze en beige.


Happy Horse knuffeldoek met naam beige konijn Rabbit Richie

15. Een knuffel met naam

Net zo leuk als het knuffeldoekje, zijn de grotere knuffelkonijnen van Happy Horse. Of een van onze andere knuffels met naam.  Wie weet kan het kindje in no time niet meer zonder, en anders staat zo’n knuffel met naam alleen al heel leuk in de box en in het wiegje.


Happy Horse knuffel met naam in de kleur oudroze

Bestel de leukste, originele kraamcadeaus met naam bij Studio Bambacht

Met al deze originele kraamcadeaus met naam geef je de ouders sowieso iets wat ze nog niet hebben. Grote kans dat de ouders het cadeautje met een big smile uitpakken. Bekijk al onze kraamcadeaus met naam en kies jouw favoriet. Wij pakken het cadeau voor je in en kunnen het zelfs al binnen 1-3 werkdagen naar je opsturen. Zo hoef je nooit lang te wachten op jouw cadeautje.


Twijfel je nog welk kraamcadeau het beste bij de kersverse ouders en hun kleintje past? Stuur Iris een mailtje via info@studiobambacht.nl of bericht haar via de chat voor persoonlijk kraamcadeau-advies. Dan denkt ze graag mee.