940 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Veel ouders kunnen erover meepraten als we het over een speenkoord hebben. Een musthave item dat superhandig is om in huis te hebben! Met het speenkoord zeg je ‘goodbye’ tegen fopspenen die onvindbaar raken. Of spenen die op de vieze vloer belanden.

Maar hoe gebruik je een speenkoord op een veilige manier? Met de tips van Iris van Studio Bambacht weet jij waar je thuis op kunt letten!

Tip 1: Controleer het speenkoord voor gebruik

Je zou zeggen dat dit vanzelfsprekend is, maar toch staan we hier graag bij stil. Denk bijvoorbeeld aan slijtage in het koord, barsten in de houten kralen of andere loszittende onderdelen. Wanneer je dit ziet, raden we je aan om het speenkoord niet te gebruiken. Gooi hem dan weg.

Soms kan het ook zijn dat het speenkoord tijdens de bezorging beschadigd raakt. Als dat zo is bij jouw bestelling van Studio Bambacht, mag je meteen contact met ons opnemen. Je krijgt dan een nieuw, veilig speenkoord.

Voor veilig gebruik controleer je dus altijd of de fopspeenketting niet beschadigd is.

Tip 2: Maak het fopspeenkoordje nooit losser

Zoals je van Studio Bambacht gewend bent staat veiligheid voorop. We vinden het dan ook ontzettend belangrijk dat alle fopspeenkettingen voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Deze kun je terugvinden in de ‘NEN-EN 12586’. Onze speenkoorden voldoen altijd aan deze voorschriften.

Één van de eisen is dat het speenkoord een maximale lengte van 22cm heeft exclusief clip. Inclusief clip mag de fopspeenketting een maximale lengte van 30cm hebben. Dit om verstikkingsgevaar te voorkomen. Kortom, voor veilig gebruik maak je het speenkoord dus nooit langer of losser.

Speenkoord van Studio Bambacht is maximaal 22cm lang exclusief clip volgens NEN norm 12586

Tip 3: Speenkoord onder toezicht gebruiken

Jouw kleine boef kan nog niet inschatten wat wel en niet kan. Superlogisch ook! Daarom raden we je aan om het speenkoord alleen te gebruiken onder toezicht. Van jou of een andere volwassene die weet hoe je veilig omgaat met een speenketting. Laat je kleintje dus niet alleen met het speenkoord. Dit geldt ook voor het slapen met een speenkoord. Dat is een no-go. Verstikkingsgevaar is dan een mogelijkheid. Zorg ervoor dat je kunt zien wat je kleintje doet met zijn of haar speenkoord.

 

Wil je voorkomen dat de speen kwijtraakt in bed. Gebruik dan een speendoekje.
Ik wil een speendoekje!

Tip 4: Niet uitkoken, maar wel schoonmaken

Om nóg langer plezier te hebben van het speenkoord, kun je deze het beste regelmatig afdoen met een vochtig doekje, billendoekjes of snoetenpoetsers. Dat is lekker fris! Let op, je kunt het speenkoord niet uitkoken. Doe hem dus niet in de vaatwasser, sterilisator of magnetron. De fopspeenketting is hier niet tegen bestand en kan beschadigen. Je kunt het speenkoord gewoon aan de lucht laten drogen door het op te hangen.   

Een veilig speenkoord is óók superhandig!

Wij zijn bij Studio Bambacht echt grote fan van de fopspeenketting. Het is immers ook een superhandig item! Met de speenketting houd je de fopspeen altijd gemakkelijk dicht bij je kindje. Niet meer urenlang zoeken, niet meer continu een vieze speen afvegen. Met het speenkoord voorkom je dat je kleintje zijn of haar speen laat vallen. Scheelt weer, toch?

Maar dat niet alleen!

Naast de veilige en handige speenkoorden van Studio Bambacht, zijn ze ook allemaal supertof! Van de meest uitgesproken kleuren tot rustige en neutrale designs; we got you! Iris van Studio Bambacht ontwerpt én maakt ze zelf met de hand. Zo scoor je heel gemakkelijk jouw favoriete speenkoord.

En psst.. wil je écht een unieke speenketting? Dan kies je voor een speenkoord met naam dat je gemakkelijk personaliseert voor je eigen kindje.

 

Nu je weet hoe je de fopspeenketting thuis veilig kunt gebruiken, zien we jouw bestelling graag tegemoet!

Ik wil ook een speenkoord scoren!

Bekijk alle speenkoorden