940 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Zó houd jij de bijtring van hout fris!

Lekker knabbelen en sabbelen. Daar is een houten bijtring voor bedoeld. En omdat baby’s dit item steeds in hun mond stoppen, is het superbelangrijk dat het schoon is. En voor dagelijks gebruik wil je er natuurlijk niet te veel tijd aan kwijt zijn.  

Gelukkig hoeft het niet veel tijd te kosten! Het schoonmaken van een houten bijtring is hartstikke gemakkelijk. We geven jou de beste tips om de bijtringen van hout hygiënisch en fris te houden op een snelle en simpele manier.   

Houten bijtring reinigen met sopje of babydoekje? 

Onze houten bijtringen zijn speciaal ontworpen voor baby’s tussen de drie en twaalf maanden. Deze helpen je kleintje met het doorkomen van de melktandjes. Dat kan soms best pijnlijk zijn. En zo’n houten bijtring is dan ideaal om het tandvlees te kalmeren en te verlichten.  

Elke houten bijtring van Studio Bambacht is gemaakt van 100% onbewerkt beukenhout. Dit materiaal heeft van nature een antibacteriële werking. Maar eerlijk: dan ben je er nog niet. Een bijtring slingert ook weleens rond of valt een keertje op de grond. Als je baby deze vervolgens weer in de mond neemt, wil je wel dat ‘ie schoon is. Toch?  

Help! Dit kun je doen als je baby's eerste tandjes doorkomen.
Lees hier de 4 tips!

Hoe maak je je houten bijtring schoon?

 • Je kunt de houten bijring niet afspoelen met lauw of warm water. 
 • Je kunt de bijtring van houten afnemen met een vochtig doekje. Het werkt daarna het beste om deze op een droge theedoek of handdoek te laten drogen.
houten bijtring schoonmaken met een vochtig doekje

Houten bijtring onderweg schoonmaken 

Als je onderweg bent, kan het natuurlijk net zo goed voorkomen dat de bijtring valt of vies wordt. In de auto bijvoorbeeld. Of je kindje laat de bijtring uit de kinderwagen vallen. No worries! Zelfs zonder kraan of poetsdoek kun je onze bijtring gemakkelijk schoonmaken. Wat heb je namelijk altijd bij de hand? Juist! Vochtige billendoekjes. Hier kun je de bijtring ook prima mee afnemen. Het is dan wel aan te raden om ‘m even te laten drogen voordat de bijtring weer gebruikt wordt. Zo houd je de bijtring ook onderweg in optimale conditie.  

100% beukenhouten bijtring 

Studio Bambacht werkt alleen maar met 100% onbewerkt beukenhout. De bijtring is hierdoor superstevig, gaat lang mee en het hout splintert ook niet. Perfect voor daily use dus!  

Bovendien is de bijtring ook bedoeld voor de ontwikkeling van je baby op andere vlakken.  

Wist je namelijk dat het goed is voor de kaakontwikkeling? Ook stimuleert de bijtring andere zintuigen van jouw kiddo. Zo leert je kindje hoe grijpen werkt en leert hij/zij ook van de handen naar de mond te bewegen. De houten bijtringen van Studio Bambacht scoor je in diverse kleuren en ook met naam!  

Zo maak je de bijtring NIET schoon: de don’ts op een rijtje! 

 • De houten bijtring is niet geschikt om in de vaatwasser te doen.  
 • Een houten bijtring van hout kan niet gewassen of geweekt worden in een sopje. Hierdoor wordt het hout te zacht. Ook uitkoken is niet de bedoeling.  
 • Een bijtring van hout maak je nooit schoonmaken met (agressieve) schoonmaakmiddelen of chemische oplosmiddelen.  

Siliconen bijtring schoonmaken 

Naast de bijtringen van hout, vind je bij ons ook siliconen bijtringen. Wel zo handig om bij deze variant te lezen hoe je ze schoon en hygiënisch houdt natuurlijk.  

Siliconen bijtringen zijn gemakkelijk schoon te maken met een mild sopje onder de kraan. Spoel ze goed af en ze zijn weer fris. De siliconen kralen zijn handgemaakt van 100% food graded siliconen. De kralen zijn hierdoor vrij van toevoegingen en net zoveel verlichting bij het pijnlijke tandvlees van een baby.  

Veilig, schoon en trendy bijtringen?!

Yes, ma’am! Bij Studio Bambacht werken we alleen met veilige materialen. Maar we werken ook alleen maar met de gaafste en leukste materialen. Want wie zegt dat een bijtring saai moet zijn?  

Iris van Studio Bambacht heeft een design- en kunstachtergrond. Hierdoor zijn we bij Studio Bambacht altijd op de hoogte van de nieuwste en leukste trends van 2023. Alle bijtringen van Studio Bambacht kun je personaliseren met de naam van jouw kleintje. Dit maakt ze extra bijzonder! 

Jij wilt toch ook een houten bijtring?  

 • 100% onbewerkt beukenhout, dus splintert niet 
 • Antibacteriële werking en bestendig tegen beschadigingen 
 • Lange levensduur en gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen 
 • Kalmerend effect op het tandvlees 
 • Bevordert de ontwikkeling en biedt sensorische stimulatie 
 • Verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren 
 • Personalisatie-optie: met de naam van jouw kindje! 

Bij Studio Bambacht garanderen we 100% een veilig en duurzaam product dat easy peasy schoon te maken is! 

Houten bijtring: tips voor veilig gebruik 

Om het gebruik van de houten bijtring voor je baby nog veiliger te maken, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. 

 • De houten bijtring is niet geschikt voor in de koelkast 
 • Laat je baby niet met de bijtring slapen 
 • Laat je baby niet alleen achter met de bijtring 
 • Controleer op losse onderdelen vóór gebruik 
 • Dagelijks schoonmaken 
 • Niet uitkoken 

Benieuwd naar meer? Ontdek alle bijtringen en kies zelf de allerleukste! 

Ik wil een houten bijtring met naam!