Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Gratis inpakservice

Rond, symmetrisch en anatomisch? Er zijn zoveel verschillende soorten speenvormen! Waar moet je nou beginnen als kersverse ouder? No worries, Studio Bambacht helpt je graag bij het maken van de keuze! Je bent druk bezig geweest met het verzamelen van allerlei babybenodigdheden, goed bezig! Máár.. je hebt geen idee welke fopspeen je baby nou nodig heeft. We snappen goed dat dat heel lastig is.

Allereerst is het goed om te weten waarom je kindje een speentje nodig heeft. Baby’s worden geboren met een natuurlijke zuigreflex. Het is een vitale reflex en eigenlijk ook de enige manier waarop je kleintje kan eten. Je baby vult deze behoefte door te zuigen aan je borst, een duim of de fopspeen. Het zuigen zorgt er dus niet alleen voor dat je baby’tje kan eten, het geeft ook een kalmerend effect en creëert een veilig gevoel bij jouw kleintje.

Welke speenvormen van BIBS zijn er?

Tijd om te ontdekken welke BIBS speenvormen er allemaal zijn! Als we het hebben over de BIBS spenen is er simpelweg geen goed of fout. Elk baby’tje is anders én wil iets anders. Sommige baby’s hebben een specifieke voorkeur in de vorm, maat of materiaal. 

Het is maar net waar je baby goed op reageert en waar jij jezelf fijn bij voelt! Studio Bambacht informeert je graag over alle BIBS spenen. Daarom hebben wij ze voor jou op een rijtje gezet. Zo kun je easy kiezen welke soort speen het beste bij jouw kindje past!

De ronde BIBS speenvorm

De ronde BIBS speenvorm is zo gemaakt dat het veel lijkt op de tepel van de moeder. Zo is de ronde speenvorm zacht en heeft het dezelfde grootte van een gemiddelde echte tepel. De ronde speenvorm moedigt jouw kleintje aan om dezelfde zuigtechniek te gebruiken als wanneer je hem/haar borstvoeding geeft. Dit voelt vertrouwd en veilig. De ronde vorm zorgt ervoor dat de zijkanten van de tong omhoog komen en zich nauw sluiten op de speen. Het fijne aan een ronde speenvorm, is dat je baby de ronde vorm meteen herkent.

De ronde speenvorm van BIBS heeft ook wat nadelen. De ronde vorm kan voor een versmalde kaak zorgen. Dit komt doordat de ronde speenvorm na verloop van tijd kan uitzetten. Wanneer de speen langdurig gebruikt wordt met een uitgezette tuit, kan het tot een open beet leiden met als gevolg een (klein) spraakgebrek, zoals slissen. Daarom is het zo belangrijk om de ronde speen van natuurrubber op tijd te vervangen, zodat de ronde vorm niet uit kan zetten.

Zolang de ronde speenvorm geleidelijk aan minder vaak gebruikt wordt, is het veilig om deze te gebruiken.

 

Ik wil een ronde speen!
Alle ronde spenen bekijken
 

De symmetrische BIBS speen

De symmetrische BIBS speen zorgt ervoor dat je baby’tje niet super hard hoeft te zuigen. De platte, druppelvormige speen stimuleert de ontwikkeling van het gehemelte. Ook helpt de platte speen bij het trainen van de spieren in de mond en kaak. That’s not all! Want de platte vorm laat veel vrije ruimte over voor tongbeweging. Waar we vooral fan van zijn bij de symmetrische speenvorm, is dat deze gewoon ondersteboven in de mond past. Superhandig als je de speen in het donker in het mondje van je baby moet doen. Of simpelweg als je baby’tje dit zelf wil doen!

Een nadeel van deze BIBS vorm is dat je kindje hem mogelijk niet meteen accepteert. Deze speenvorm lijkt niet op de tepelvorm die de ronde speenvorm wel heeft. Net zoals bij iedere speen, kan je kindje last krijgen van zuigverwarring. Dit gebeurt wanneer je boefje te vroeg een fopspeen krijgt. Zuigen aan een speen en de borst is natuurlijk anders. Houd hier dus rekening mee.

 

Ik wil een symmetrische speen!
Alle symmetrische spenen bekijken

De anatomische BIBS speenvorm

Naast de ronde en symmetrische speenvorm gaan we het ook nog hebben over de anatomische speenvorm! De anatomische speen heeft een gebogen bovenkant, deze is bedoeld voor de natuurlijke plaatsing in de mond. Ook biedt deze veel minder druk op de achterkant van het gebit. Dat kan prettig zijn voor je kindje als hij of zij last heeft van gevoeligheid. De anatomische speenvorm helpt de ontwikkeling van de kaakspieren. Je kleintje zal moeten wennen aan de aparte vorm en het eigen moeten maken. 

Ik wil een anatomische speen!
Alle anatomische spenen bekijken

Bijpassende speenkoorden 

We geven graag nog één tip weg over het gebruik van spenen. Want hoe graag je baby ze ook gebruikt, ze belanden vaak nét iets te vaak op de grond. Of je bent de spenen in alle drukte kwijtgeraakt en kunt zo snel geen reserve vinden. Help! Dan is een speenkoord de ideale oplossing. Je vindt ze op maat gemaakt en helemaal speenkoorden gepersonaliseerd met naam in onze webshop.

Je weet nu precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een BIBS fopspeen. Bij Studio Bambacht profiteer je op gratis verzending vanaf 3 speentjes. Bestel je de speentjes op werkdagen voor 16:00 uur, dan verzenden wij je bestelling dezelfde dag nog. Zien we jouw bestelling binnenkort ook tegemoet?

 Ik wil een BIBS speen!

BIBS SPENEN BIJ STUDIO BAMBACHT

Gratis verzending bij aankoop van 3 of meer spenen

BIBS Colour
BIBS Tie dye
BIBS X Liberty
BIBS Boheme
BIBS Night
BIBS De lux
BIBS Supreme
BIBS Infinity

Zoek op alle categorieën

BIBS maat 1
BIBS maat 2
BIBS maat 3
BIBS One size
BIBS Siliconen spenen
Natuurrubber/ Latex spenen
BIBS Anatomische spenen
BIBS symmetrische spenen
BIBS ronde spenen