904 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Hoera, er is een kleintje bij! Je kunt niet wachten om de kersverse wereldburger te bewonderen. Natuurlijk neem je daarbij het liefst een leuk kraamcadeau mee voor de ouders. Maar ja, wat zijn nu leuke ideeën voor een kraamcadeau? Wat geef je de ouders wat ze nog niet van anderen hebben gekregen? Dit zijn 5 tips die jou helpen om op ideeën voor het perfecte kraamcadeau te komen.

Originele kraamcadeaus: wat hebben de ouders nog niet?

Veel ouders komen om in de babykleertjes in mini-maten en krijgen ook al talloze knuffels en rammelaars voor hun kindje. Het is dan leuk om iets origineels te geven wat de ouders nog niet hebben én waar ze echt iets mee kunnen.


Voordat we je tips geven voor de perfecte kraamcadeau-keuze alvast een paar kraamcadeau-ideeën die sowieso in de smaak vallen:

  • Geef een hydrofiele doek met naam. Hydrofiele doeken zijn typisch iets waar je als ouder nooit genoeg van hebt. Als de naam van het kleintje er ook nog op staat, is het een extra leuk en persoonlijk cadeau.
  • Doe een punniknaam cadeau. Als ouder ben je beretrots op je kindje én op de naam van je kleintje. Iris maakt daarom graag de naam van de baby in gepunnikte letters. Een prachtig accessoire om bijvoorbeeld bij het ledikant of boven de commode op te hangen!
  • Koop een rugtas met naam. Zo’n rugzak ziet er niet alleen heel schattig uit aan de kapstok, maar is ook hartstikke handig in gebruik. Je kan het tasje meenemen naar de opvang, naar school of naar logeeruitjes bij opa en oma.
  • Geef een auto van Candylab Toys. Je hebt houten auto’s en je hebt de auto’s van CandyLab. Die van CandyLab zijn gebaseerd op Oldtimers en Amerikaanse auto’s. Ze zien er schitterend uit. Dat maakt ze nog leuker voor de autoliefhebber in spe om mee te spelen én maakt ze ook fantastisch leuk om ter decoratie op de kinderkamer te zetten.
  • Ga voor een item uit de Little Dutch X Nijntje-collectie. Nijntje is al decennialang een begrip. Hoe leuk is het om ouders die zelf met Nijntje zijn opgegroeid nu te trakteren op een Nijntje-product voor hun kleintje. We hebben van het merk Little Dutch de leukste rammelaars in pasteltinten en met lieve motiefjes. Bijvoorbeeld deze met streepjes en deze met bloemen. Allebei te personaliseren met de naam van het kindje! Zo maakt Iris er een persoonlijk cadeautje van.
  • Kies voor een bijtring met naam. Die maakt Iris met de hand en zijn er in alle mogelijke kleurencombinaties. Ook in de favorieten kleuren of thema’s van de ouders. Voor baby’s zijn bijtringen een uitkomst tegen de pijn van doorkomende tandjes. En het is dankzij de naam van het kindje nog een mooi cadeau om te geven ook.

Trouwens: kom je er niet uit welk kraamcadeau jij moet kiezen voor de kersverse ouders? Dan geeft Iris je ook graag persoonlijk advies. Mail haar via info@studiobambacht.nl of stuur haar een bericht via de chat op onze site. Dan denkt ze graag met je mee welk kraamcadeau bij jou past.

Onze 5 tips om een kraamcadeau te kiezen

Naast deze altijd-goed-kraamcadeau-ideeën hebben we nog wel een paar tips die jou helpen om het juiste kraamcadeau voor de ouders te kiezen. Als je op deze punten let, is de kans groot dat je aankomt met iets waar de ouders blij van worden.

1. Kies voor een kraamcadeau met naam

Als je iets geeft waar de naam van het kindje op staat, dan valt het bijna altijd in de smaak bij de ouders. Ze zijn natuurlijk apetrots op de mooie naam die hun kindje draagt. Hoe mooi is het dan om iets persoonlijks te geven dat zichtbaar voor dit kindje bedoeld is?! 

In onze webshop zijn kraamcadeaus met naam één van de meest populaire soorten cadeaus. En dat is niet voor niets! Een cadeau met naam is natuurlijk persoonlijk en uniek (zeker als het een handgemaakt kraamcadeau is) en er blijkt uit dat je het speciaal voor het kindje hebt uitgezocht. Daarnaast is het een cadeau dat vaak ook – als het kindje het nog niet kan gebruiken – al leuk is om voor de sier neer te zetten.

Benieuwd naar leuke kraamcadeaus met naam? Bekijk onze blog met 15 tips voor originele kraamcadeaus met naam. Een paar leuke ideeën zijn:


  • Onze kinderkoffers met naam zijn een vrolijke aanwinst voor de kinderkamer én ze zijn nog praktisch om dingen in op te bergen ook. Wij hebben bijvoorbeeld een neutraal wit exemplaar (past overal bij!) en ook koffers met dieren, zoals een giraf of konijn of olifant.
  • Een speenkoord met naam is praktisch én leuk. Het kindje raakt daarmee de speen nooit meer kwijt. En je kunt het speenkoord volledig naar wens laten maken door Iris, in de kleuren en patronen die jij mooi vindt.
  • We hebben ook veel houten speelgoed met naam. Houten speelgoed is duurzaam, tijdloos én prikkelend voor de fantasie. Met de naam van het kindje erop wordt het extra leuk om te geven.
  • Een badponcho met naam is heerlijk zacht voor na het douchen of babyzwemmen én ziet er door de naam heel leuk uit. Een prachtig en praktisch cadeau, dat je ook nog kunt kiezen in de kleuren die de ouders mooi vinden. Denk aan pastelroze, groen of donkerblauw. Of kies voor een badponcho van het merk Trixie in diervorm, bijvoorbeeld een hond, olifant of kat.
  • En een hydrofiele doek met naam is prachtig om te gebruiken als bijvoorbeeld wiegdeken, onderlaken of handdoekje voor het kind. Ze zijn er in allerlei kleuren en Iris maakt ze met de hand van heerlijk zachte stof.

2. Stem het cadeau af op de kinderkamer

Heb je al een glimp opgevangen van de babykamer van het kindje? Dan kun je jouw kraamcadeau-idee daarop afstemmen. De babykamer geeft een goed beeld bij de kleuren, sfeer en thema’s die de ouders mooi vinden. Dus kijk of je daar iets bij kunt uitzoeken. Dan weet je haast zeker dat je goed zit.

Heeft het kindje bijvoorbeeld een junglekamer? Dan is een cadeau in legergroene kleuren of een leuk item met jungledieren een prachtig cadeau. Denk aan een bijtring in leeuwvorm, deze stapeltoren met een olifant of de houten dieren van Holztiger. En slaapt het kindje in een prachtige prinsessenkamer? Zoek dan iets uit in mooi roze.

3. Match je kraamcadeau met het geboortekaartje

Nog een slim kraamcadeau-idee is om het geboortekaartje te gebruiken als inspiratie voor je kraamcadeau. Net als de kinderkamer, geeft ook het geboortekaartje een goed beeld bij wat de ouders mooi vinden. Misschien is het geboortekaartje ook in een bepaald thema gemaakt. Dan is het superleuk om daar jouw kraamcadeau op af te stemmen. 


Tip: stuur gerust Iris een berichtje met een foto van het geboortekaartje. Dan kan zij je tips geven voor een kraamcadeau-idee dat mooi bij het kaartje past. Mail daarvoor naar info@studiobambacht.nl of stuur ons een chatbericht.

4. Geef een praktisch kraamcadeau

De meeste mensen geven het liefst iets waar de baby nu iets mee kan, zoals kleding in de kleinste maatjes of een knuffel die nu in de box kan staan. Maar juist daarom krijgen veel ouders al heel veel van dat soort spullen. Onze tip? Geef een cadeau dat praktisch is en waar het kind langere tijd plezier van heeft. Soms is het juist slim om iets te geven dat het kindje pas over een jaar gebruikt. Dan heeft het er echt iets aan en kan het tot die tijd mooi voor de sier op het kamertje staan.

Veel ouders zullen het juist heel tof vinden als het cadeau praktisch is en echt goed van pas komt. Dit zijn een paar kraamcadeau-ideeën die mooi én praktisch zijn:


  • Een hydrofiele doek (extra leuk met naam erop!) is voor 1001 dingen te gebruiken. Ouders hebben er nooit genoeg van. Superhandig om te krijgen dus, en met een naam erop extra leuk om te geven.
  • Een speenbakje of een mooie BIBS-speen komt altijd goed van pas. Kinderen verslinden spenen vaak. Met een speenbakje heb je ze als ouder altijd bij de hand. En de BIBS-spenen zijn geliefd bij veel ouders en zien er met o.a. bloemetjesprints prachtig uit.
  • Met houten speelgoed, zoals de houten dieren van Holztiger, een houten stapeltoren of houten blokken, kunnen kinderen al vanaf 1 jaar heerlijk spelen én het blijft lang leuk. Een duurzaam cadeau dus ook!
  • Een badjas met naam is ideaal voor als het kindje klaar is met badderen of douchen. En als de naam van de kleine achterop staat wordt het meteen een heel persoonlijk cadeau. Wij hebben ze van Jollein in heerlijk zachte stof én in allerlei kleuren. Denk aan karamel, zachtroze, beige of groen/wit gestreept.
  • Ook een eerste setje kinderservies is een superleuk en handig cadeau voor kleintjes en hun ouders. Daar kunnen ze over een tijdje hun eerste hapjes mee eten.

5. Doe een voorleesboek cadeau

En een laatste tip voor een leuk kraamcadeau-idee: ga voor een kinderboek. Al als het kind een paar maanden oud is, vinden veel ouders het leuk om hun kindje voor te lezen. Dat is ook hartstikke goed voor de ontwikkeling van het kind. Zelfs voor de allerkleinsten zijn er al leuke kinderboekjes. Zo hebben we speciale babyboekjes en kartonboekjes voor de allerkleinsten. En vanaf een jaar of 1 zijn prentenboeken fantastisch. Een paar klassiekers die altijd goed zijn, zijn ‘Allemaal de liefste’, ‘Rupsje Nooitgenoeg’, ‘Welterusten, Kleine Beer’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’.

Tip: bekijk voor inspiratie ons artikel over de Nationale Voorleesdagen 2024. Daarin staat de Prentenboeken Top 10 voor 2024. Ook leuk om inspiratie op te doen! Lezen kun je niet vroeg genoeg leren. Dus hoe leuk is het als jij dit pasgeboren kleintje daar met een leuk boekcadeau bij helpt! 

Bestel de leukste kraamcadeaus (met naam) bij Studio Bambacht

Heb je dankzij al deze ideeën voor kraamcadeaus leuke inspiratie opgedaan voor hét perfecte cadeau voor dit kleintje? Of ben je benieuwd naar ons uitgebreide aanbod? Bekijk al onze kraamcadeaus en kies er jouw favoriet uit. We pakken het cadeau meteen leuk voor je in én kunnen het al snel naar je opsturen. Dus bestel snel, zodat jij de ouders zeker weten met iets leuks kunt verrassen.


Plaats je je bestelling op een werkdag vóór 16.00 uur? Dan wordt je bestelling die dag nog verstuurd. Ook voor bestellingen met een product met naam is de levertijd niet lang: ga dan uit van 1 tot 3 werkdagen.