1059 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

De stapelstenen van Stapelstein zijn op oneindig veel manieren te gebruiken. Ze wakkeren de fantasie van je kind flink aan om zowel binnen als buiten de leukste spellen te bedenken. Dat is er nu juist zo leuk aan. Bij veel speelgoed staat van tevoren min of meer vast wat je ermee kunt. Maar open-einde-speelgoed zoals Stapelstein kan alles zijn en worden. Wat kun je zoal doen met Stapelstein? Eén ding kunnen we alvast verklappen: Stapelstein biedt een wereld aan mogelijkheden. We inspireren je met 11 leuke Stapelstein-ideeën.

Wat zijn Stapelstein-stenen?

Stapelstein zijn stapstenen van waterbestendig gerecycled polypropeen die je kunt stapelen of waar je op kunt stappen. Het is typisch open-einde-speelgoed waar je kind vanaf 1 jaar tot zo’n 8 jaar heel veel plezier van heeft. De stapstenen motiveren kinderen om actief te spelen en meer te bewegen. Zo stimuleer je al spelenderwijs de grove motoriek.


Maar dat niet alleen, kinderen kunnen er ook zelf de leukste fantasierijke spellen mee bedenken. Van overgooispelletjes tot complete parcours tot spelletjes met water op een zonovergoten dag. Alles kan en alles mag! En laat dat nu net een uitspraak zijn die veel kinderen maar al te graag horen.

Wat kan je allemaal doen met Stapelstein?

Wat je kunt doen met Stapelstein staat niet van tevoren vast. Dat is juist zo leuk aan dit speelgoed! Je kind kan er zelf alle creativiteit op loslaten. De stapstenen zijn een bekend voorbeeld van open-einde-speelgoed . Oftewel: speelgoed waarvan je kind zelf bepaalt wat het wordt of welk spel erbij past.


Om je inspiratie te geven, brengen we jou en je kind graag op een paar leuke Stapelstein-ideeën. Dit zijn 11 leuke dingen om te doen met Stapelstein:

1. Parcours maken

Met de Stapelstein-stenen bouw je de leukste parcoursen binnen en buiten. Stap of spring van steen naar steen. Of leg er andere onderdelen tussen, zoals kussens of sensorische pittenzakjes . Zo creëer je je eigen versie van apenkooien in het klein. Hoe leuk!


Wat kun je met stapelstein-stenen? Parcours maken!

Wil je het parcours uitdagender maken? Laat je kind dan het parcours lopen met een balletje op een lepel of in een kom. Lukt het om het balletje naar de overkant te brengen zonder dat het van de lepel valt?


Tip: kies bij de versie met het balletje voor de houten ballen van Grimm’s in regenboogkleuren of pasteltinten . Die passen qua kleur perfect bij de Stapelstein-stenen. Daag je kind uit om met de bal naar de bijpassende kleur Stapelstein-steen te lopen.

2. Torens bouwen

Je kunt de Stapelstenen gemakkelijk op elkaar stapelen om een hoge toren te maken. Wil je het uitdagender maken? Zet dan een Stapelstein-steen rechtop in een andere steen of laat je kind ze met de bolle kanten op elkaar stapelen. Een goede balanceeroefening!


Wat kun je met de stapelstein-stenen? Torens bouwen en stapelen!

3. Gooispelletjes

Combineer de Stapelstein-stenen met sensorische pittenzakjes voor allerlei leuke gooispelletjes. Gooi de pittenzakjes in dezelfde kleur stapelsteen. Het gericht gooien stimuleert de hand-oogcoördinatie  van je kind.


Meer uitdaging? Dan is er nog iets anders wat je kunt doen met Stapelstein. Houd dan een Stapelstein-steen in je hand en leg hierin een pittenzakje. Gooi het pittenzakje vanuit de stapelsteen naar de ander. De ander vangt het pittenzakje dan op met de stapelsteen.

4. Waterpret

Wist je dat de Stapelstein-stenen waterbestendig zijn? Superleuk dus om ze naar buiten of in bad mee te nemen en te vullen met water! Water overgieten van de ene in de andere steen, lekker spetteren of een Stapelstein-steen vol water over je hoofd leeg kieperen terwijl je in het badje zit? Yes, laat de waterpret maar beginnen.


Stapelstein spelidee water overgieten


Ook leuk is om in het water de lucent cubes van Bauspiel toe te voegen. Het is fascinerend om te zien hoe de kleuren in het water reflecteren. Of voeg eendjes of vissen (bijvoorbeeld het visspel van PlanToys ) aan het water toe. Hoeveel vissen of eendjes kan jouw kind vangen?

5. Opstapje

Gebruik de stapelstenen als kruk, stoel of opstap. Handig als je kind jou wilt helpen in de keuken! Of natuurlijk om vanaf te springen of om als trapje ergens bij te kunnen. Ook vinden veel kinderen het geweldig om op hun torentje te zitten. Geen stoel meer nodig!


Laat je kind de stenen wel pas als opstap of kruk gebruiken zodra hij of zij goed kan staan. Better safe than sorry wat valgevaar betreft.


6. Tollen

Wat je nog meer kunt doen met Stapelstein? Leg de Stapelstein-stenen met de holle kant naar boven op de grond en laat je kind in de steen zitten. Draaien maar! Dit spel vinden ook de allerkleinsten fantastisch. En als je kind er zelf op uitgekeken is, kun je ook de poppen en knuffels erop laten ronddraaien.

7. Kleuren sorteren

De Stapelstein-stenen matchen perfect met ander regenboog- en pastelkleurig speelgoed van o.a. Grimm’s, Little Botanic Label en Grapat. Daag je kind uit om de juiste kleur speelgoed in de bijpassende stapelsteen te doen. Begin simpel met 2 kleuren en voeg iedere keer een nieuwe kleur toe. Niets leuker dan al spelenderwijs leren!


Wat kun je met Stapelstein-stenen? Oefen met kleuren herkennen en sorteren!

8. Verstoppertje

Ken je nog het spelletje waarbij je drie bekers gebruikt en onder één beker iets verstopt? Dat is ook superleuk om met Stapelstein te doen. Kies je drie favoriete kleuren stapelstenen en stop onder één steen een voorwerp. Husselen maar! Weet jij nog waar het voorwerp verstopt zit?

9. Stoelendans

Wie houdt er nu niet van dansen en dan specifiek van een goede stoelendans? Ook dat kun je doen met Stapelstein. Leg je stapelstenen in een kring en zet je favoriete muziek op. Zodra de muziek stopt, stap je zo snel mogelijk op een Stapelstein-steen. De persoon die geen steen heeft weten te bemachtigen, is helaas af. Het spel gaat door totdat er één persoon overblijft. Wie zal de winnaar worden?

10. Trommelen

De Stapelstein-stenen maken leuk geluid als je erop trommelt. Helemaal als je ze in het water legt en dan gaat trommelen! Superleuk ook voor de jongsten om mee te experimenteren! Je zou er zelfs een heus concert mee kunnen maken. Pak je houten muziekinstrumenten erbij en ga lekker los samen!


Wat kun je met stapelstein-stenen? Trommelen!

11. Balanceren

En een laatste leuk idee voor wat te doen met Stapelstein: oefen je balans met de Stapelstein-stenen. Hoelang kun jij er op één been staan? Kun jij blijven zitten terwijl de Stapelstein-steen rondtolt? Vooral voor oudere kinderen is dit tof om hun balans te verbeteren en elkaar uit te dagen.

Bestel Stapelstein en ander open-einde-speelgoed bij Studio Bambacht

Zoals je ziet, is er van alles te doen met Stapelstein. Je kunt er, net als met ander open-einde-speelgoed alle kanten mee op. Absoluut de investering waard dus!


Kijk jij er al naar uit om samen met je kind de leukste Stapelstein-activiteiten te bedenken? Bestel dan vandaag nog jouw Stapelstein-stenen of ander  open-einde-speelgoed  bij Studio Bambacht.

 

Als je je bestelling op een werkdag vóór 16:00 uur plaatst, dan gaat het vandaag nog met de post mee. Zo hebben jullie er samen al snel plezier van.