951 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

12x het leukste houten speelgoed voor een 1-jarige

12x het leukste houten speelgoed voor een 1-jarige

Als ouders of grootouders wil je voor een verjaardag of tijdens de feestdagen leuke cadeaus geven aan je 1-jarige kind of kleinkind. Maar met welk speelgoed gaat het kind écht spelen en stimuleert de ontwikkeling van het kleintje? Wanneer je ook rekening wilt houden met duurzaamheid is er één type speelgoed dat ieder kind leuk vindt, jarenlang meegaat én leuk en leerzaam is. In deze blog vertellen we je over het leukste houten speelgoed dat je cadeau kunt doen aan een 1-jarige.

Houten speelgoed vanaf 1 jaar blokkentrein Trixie-baby

Voordelen van houten speelgoed

Houten speelgoed is tijdloos. De kans is groot dat jij zelf vroeger ook met houten speelgoed hebt gespeeld. Van houten bouwblokken tot houten puzzels of de klassieke houten trein. Er zijn meerdere redenen waarom houten speelgoed nog altijd zo populair is onder kinderen, maar óók ouders. We vertellen je daarom eerst drie redenen waarom je houten speelgoed voor je 1-jarige wil.

Houten speelgoed voor 1 jarige stapeltoren vlinder little dutch

1. Houten speelgoed is duurzaam

Het grote voordeel is dat houten speelgoed een een hele goede investering is. Dit type speelgoed gaat heel lang mee, en wordt vaak van generatie naar generatie doorgegeven. De kans is groot dat je ouders speelgoed van hout waar jij vroeger mee hebt gespeeld doorgeeft aan jouw kinderen. 

Wil je graag duurzame keuzes maken en zo min mogelijk plastic spullen kopen? Dan is hout de meest duurzame vervangende materiaal dat sterk én veilig is. Dit type speelgoed belandt vaak in kringlopen omdat het niet snel slijt. Een plastic speeltje kan het na jaren toch begeven. De kans dat speelgoed van hout opeens stuk gaat is minimaal.

houten speelgoed vanaf 1 jaar vormenstoof truck trixie baby

2. Houten speelgoed is leerzaam

Natuurlijk wil je ook dat het kind zich door middel van spelen verder ontwikkelt. Houten speelgoed helpt de motorische vaardigheden van de 1-jarige ontwikkelen. Denk aan houten puzzels en andere vormen die in elkaar gezet moeten worden. Speelgoed met wielen - zoals een houten auto of een tractor - zorgt voor interactie tussen jou en je kindje tijdens het spelen. Het enthousiasme dat een kleintje krijgt bij het laten bewegen van speelgoed zal je niet ontgaan.

houten speelgoed 1 jaar kralenframe ijsbeer trixie baby

3. Houten speelgoed is veilig

Speelgoed van hout is zachter dan een speeltje van plastic. Hierdoor is het veel veiliger voor een klein kind omdat de kans groot is dat het in de mond gestopt zal worden. Hout speelgoed is altijd gemaakt van houtsoorten dat niet snel kan barsten of splinteren. Mocht het speelgoed op een harde ondergrond vallen dan zal het niet breken. De kans dat er een onderdeel los komt is bij houten speelgoed ook veel kleiner. Hierdoor is hout één van de veiligste materialen om te gebruiken voor speelgoed voor een 1-jarige.

Het leukste houten speelgoed voor je 1-jarige

Hieronder vind je onze populairste houten speelgoed items voor een 1-jarige. Kindjes van 1 jaar zijn namelijk dol op spelen. Van houten klassiekers, zoals de vormenstoof tot aan een moderne houten regenboog. Laat je verrassen door deze 12 leuke en leerzame speelgoed items uit onze collectie:

Wil je ook andere soorten speelgoed bekijken?