1055 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Voor baby’s zijn babynestjes heel fijn om het geboren gevoel uit de baarmoeder ook buiten de buik van de moeder te voelen. Veel ouders maken dan ook dankbaar gebruik van een babynestje zodra ze er één hebben. Wel is het belangrijk om een babynestje veilig te gebruiken. Waar moet je daarvoor precies op letten? Wij geven je een paar belangrijke tips.

Wat is het nut van een babynestje?

Een babynestje maakt de overgang van de buik naar de buitenwereld minder groot. De opstaande rand geeft je baby een geborgen gevoel. Daarnaast biedt het dikke, zachte matras je kleintje comfort. Oftewel: een babynest ligt heel fijn voor je baby en geeft geborgenheid.  

Zo helpt een nestje je baby om makkelijker in slaap te komen tijdens dutjes. Je neemt het babynestje ook gemakkelijk mee overal naar toe. Een babynestje is licht en opvouwbaar. Zo kun je overal (ook op bezoek, op de camping, etc.) een geborgen plekje voor je baby creëren.

Hoe gebruik je een babynestje veilig?

Een babynestje kun je op allerlei plekken gebruiken. Thuis of op plekken buitenshuis, bijvoorbeeld op de grond, in het park, op de bank of in de box. Met een babynestje creëer je overal een veilige en geborgen plek voor je baby. Wel zijn een paar tips belangrijk om mee te nemen om het gebruik van het babynestje veilig te houden. Zo voorkom je val- of verstikkingsgevaar en blijft het nestje een fijne, veilige plek.

Tip 1: gebruik het babynestje altijd onder toezicht

Het is belangrijk om het babynestje alleen onder toezicht te gebruiken. Als je baby zijn hoofd opzij draait of begint te rollen, kan je kindje met de mond en het neusje tegen de zacht rand aankomen. Dan kan je kindje minder goed ademen, wat (in het ergste geval) voor verstikking kan zorgen.

Gelukkig kun je dat voorkomen door je kindje goed in de gaten te houden. Als je toezicht houdt, kun je het hoofdje van je kindje op tijd terugdraaien.

Tip 2: gebruik het babynestje nooit als bed voor ’s nachts

Een klein dutje in het babynestje kan overdag en onder toezicht prima. Je kunt dan ingrijpen als je baby met zijn gezichtje tegen de zachte rand aanligt om verstikkingsgevaar voor te zijn. Maar laat je kind niet ’s nachts in het babynestje slapen. Je kunt dan geen toezicht houden, waardoor het babynestje niet veilig is als slaapplek. 

Wil je je baby overdag lekker in stoppen in een babynestje?
Bekijk al onze dekentjes!

Tip 3: leg het babynestje altijd op een vlakke ondergrond

Zo weet je zeker dat het babynestje niet valt als je baby erin ligt, ook niet als je kindje een enthousiaste roller is. Zo kun je het nestje op de vloer, in het gras of in de box leggen. Leg je het nestje op de bank? Houd dan goed in de gaten dat het nestje niet van de bank valt als je kindje druk beweegt.

Tip 4: ga niet lopen met het babynestje als je baby erin ligt

Een babynestje is makkelijk in te klappen. Handig voor het vervoer, maar het betekent ook dat je het nestje niet goed kunt dragen met je baby erin. Vervoer je baby en het mandje altijd apart. Zodra het nestje weer op een vlakke ondergrond ligt, kun je je baby opnieuw in het nestje leggen. 

Tip 5: leg je baby goed in het babynestje

Voor veilig gebruik van het babynestje is het belangrijk dat je je kind goed om in het nestje legt. Leg je baby op de rug in het nestje met het hoofd bij de ronde opstaande rand. De voetjes moeten aan de onderkant van het nestje liggen, aan de kant waar de touwtjes zitten.

Wil je het babynestje niet zo vaak hoeven wassen? Leg dan een hydrofiele doek tussen je baby en het nestje.
Bekijk al onze hydrofiele doeken!

Tip 6: stop met het babynestje zodra je baby kan rollen

Zodra je baby kan rollen, is het niet meer veilig om het babynestje te gebruiken. Je baby kan dan met zijn gezichtje in de opstaande rand komen te liggen. Dan bestaat de kans op verstikkingsgevaar. Daarom raden we aan om het babynestje alleen te gebruiken tot 4-6 maanden. Ontwikkelt jouw kindje zich razendsnel en kan hij/zij zich al eerder omrollen? Stop dan al bij de eerste signalen van omrollen met het gebruik van het nestje.

Bestel een veilig babynestje bij Studio Bambacht

Verder is het voor de veiligheid van een babynestje natuurlijk belangrijk dat het nestje van goedgekeurde materialen is gemaakt. Daar ben je bij alle babynestjes van Studio Bambacht zeker van! Bekijk ons aanbod aan babynestjes op onze site en bestel jouw veilige babynestje. Als je vóór 16.00 uur bestelt, zullen we je bestelling die dag nog versturen.

Veel gestelde vragen babynest

Kan een baby slapen in een babynestje?

Nee, een baby kan ’s nachts niet slapen in een babynestjes. Wil je je baby ’s nachts toch dichtbij hebben, dan kun je een co-sleeper gebruiken. Dit is een ledikant of wiegje dat je aan je eigen bed bevestigt. 

Overdag een kort dutje in het babynestje kan prima als dat onder toezicht gebeurt. Zo kun je ingrijpen als je baby met de mond en het neusje tegen de zachte rand aan liggen.

Welk babynestje is veilig?

Alle babynestjes van merken Jollein zijn volledig veilig en zijn gemaakt van goedgekeurde materialen. Wanneer je een babynestje bij Studio Bambacht koopt, weet je dus zeker dat je een veilig exemplaar in huis haalt.