Gratis verzending vanaf 3 spenen

Verzending 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf E 49,- (NL)

Gratis inpakservice

Je herkent het vast wel – de speentjes van je kindje die overal rondslingeren. In een jaszak, een tas of gewoon in huis. Je wilt natuurlijk veel liever gewoon altijd weten waar ze uithangen. Daarom hebben wij een aantal tips om de fopspeen van je baby hygiĂ«nisch en veilig te bewaren.

Fopspeen reinigen

Het zal vast niet als een verrassing komen: het schoonmaken van een fopspeen is erg belangrijk voor de hygiëne. We adviseren om hier regelmatig - maximaal een keer per dag - eventjes aandacht aan te besteden. Hoe doe je dit dan? BIBS omschrijft verschillende manieren die wij hieronder kort uitleggen. Disclaimer: niet elke reinigingsmethode is geschikt voor elk materiaal. We maken daarom onderscheid tussen natuurrubber latex spenen en siliconen spenen.

Natuurrubber speen reinigen

  • Steriliseer de speen door er gekookt water over te gieten. Dit kun je dagelijks doen. Let op! Nieuwe latex fopspeen? Steriliseer de natuurrubber speen door deze in een schoon pannetje of kommetje te leggen met gekookt (niet kokend) water voor ongeveer 5 minuten.

Siliconen fopspeen reinigen

  • Uitkoken in een schoon pannetje ruimgevuld met water voor ongeveer 5 minuten. Geschikt voor de dagelijkse routine en aan te raden vóór het eerste gebruik.
  • Steriliseren in de magnetron. Voor een siliconen fopspeen, mag de temperatuur niet regelmatig boven de 100 graden Celsius uitkomen. De 110 graden Celsius mag zelfs niet overschreden worden! Kijk dus ook goed naar de instructies van de fabrikant. Meestal betekent dit dat een speen maximaal 60 seconden op maximaal 800 Watt verhit mag worden. Gebruik ook zeker een beschermdoosje, speciaal ontworpen voor dit type sterilisatie.
  • Speciaal ontworpen stoomapparaten. Let hierbij weer op de grens van 110 graden Celsius!

Ik heb de speen gesteriliseerd, hoe bewaar ik deze dan? 

De golden rule: bewaar de speen schoon en droog! Laat de speen na het reinigen/steriliseren even drogen op een schone theedoek. Vervolgens berg je ‘m op - op een veilige en schone plek. Maar waar dan? Nou


Tip 1 - Gebruik een speenopberger

Door de speenhouders van Mushie en speendoosje van BIBS zijn rondslingerende speentjes verleden tijd. Geniaal, toch?

Tip 2 - Bewaar de fopspeen op een vaste plaats

Dit klinkt uiteraard logisch. Ook echt met een vaste plaats werken is een tweede. De spenen die je niet gebruikt, kun je in een speendoosje bewaren op een vaste plek, zoals op de commode, aan het bedje of in een speciaal vakje van de luiertas. Verder kun je ook in de woonkamer een mooi plekje zoeken, zoals aan de box. 

Hoe schattig is bijvoorbeeld de Jollein commademand teddy naturel of Jollein commademand teddy naturel biscuit. Een perfecte uitvalsbasis voor je speentjes.

Tip 3 - Maak de speen vast aan een speenkoord

Ben je onderweg? Dan biedt een speenkoord uitkomst. Je bevestigt een speenkoord eenvoudig aan de kinderwagen of kleding van je baby. Zo voorkom je dat de speen uit de wagen of autostoel valt en hups – op de grond ligt. Zo blijft de speen gewoon lekker schoon. Wel zo hygiĂ«nisch. Onze speenkoorden zijn 100% handgemaakt en kunnen volledig naar jouw wensen ontworpen worden.

Nooit meer het speentje van je kindje kwijt?
Bestel hier een veilig en uniek speenkoord (met naam)
 

Fopspenen hygiënisch én veilig opbergen. Met onze 3 tips kom je wel uit de voeten! Ben je nieuwsgierig geworden naar ons aanbod aan fopspenen? Bekijk hier de spenen met de mooiste vormen en fijnste kleurtjes.