940 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Een veilig speenkoord is superhandig. Je raakt het speentje niet meer kwijt en de speen valt niet meer op de vieze vloer. Leuk te matchen met de hippe outfitjes van je kindje of de kinderwagen. Gepersonaliseerd met naam als je wilt. Een ware musthave dus. Zolang ze maar veilig zijn...

Maar zijn ze dan niet allemaal veilig?’, hoor ik je denken.

Bij Studio Bambacht wel. We vertellen je graag waar een speenketting aan moet voldoen en hoe jij ze het beste kunt gebruiken.

Waar moet een veilig speenkoord aan voldoen?

Een speenkoord (of speenketting, zoals ze ook weleens genoemd worden) moet natuurlijk veilig zijn. Je kleintje gebruikt het item dagelijks en dan is het logisch dat er bepaalde voorwaarden gelden. Bij Studio Bambacht staat veiligheid altijd voorop. Daarom voldoen al onze speenkoorden aan de Europese eisen. Deze staan omschreven in de ‘NEN-EN 12586’. Dat betekent het volgende:

  • Een speenkoord heeft een maximale lengte van 30cm inclusief clip. Exclusief clip mag de speenketting 22cm lang zijn. Daarom veranderen wij bij een langere naam ook de samenstelling kralen van een speenkoord met naam.
  • Het koord moet minimaal 2mm dik zijn in verband met stevigheid.
  • Een speenclip moet ventilatiegaten bevatten om verstikking te voorkomen.
Overzicht van regels voor NEN norm en eigenschappen van speenkoord

Jouw speenkoord veilig gebruiken

Naast de Europese richtlijnen kun je zelf ook zorgen dat je het speenkoord veilig gebruikt. En je hoeft het niet alleen als speenkoord te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een bijtspeeltje, rammelaar of een activiteitenvlinder aan het koord bevestigen en de clip vastmaken aan de kinderwagen. Zo heb je het favoriete speelgoed van je kindje altijd bij de hand en raak je het onderweg niet kwijt. Je gebruikt het speenkoord op een veilige manier als je onze tips en veiligheidsvoorschriften volgt:

  • Controleer het speenkoord van Studio Bambacht voor elk gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout). Gooi het weg bij de eerste tekenen van slijtage of beschadiging.
  • Maak het fopspeenkoordje nooit losser of langer (om verstikkingsgevaar te voorkomen).
  • Maak de knopen nooit los.
  • Laat je kindje nooit alleen met een speenkoord, maar gebruik het altijd onder toezicht van een ouder of verzorger.
  • Leg je baby nooit met het speenkoord in bed, de box of ledikant.
  • Een speenkoord van Studio Bambacht is geen speelgoed.
  • Het gebruik van een speenkoord is op eigen verantwoordelijkheid. Studio Bambacht is niet aansprakelijk voor eventuele schade door gebruik van een speenkoord.

Wij maken elke handgemaakte fopspeenketting met liefde en het speenkoord wordt zorgvuldig nagemeten en getest, voordat we deze naar jou verzenden. Zo weet jij dat jouw speenkoord veilig is. Je mag deze tips voor een veilige omgang met speenkoorden ook met familie, kennissen, vrienden en anderen delen. Of met volwassenen op de kinderopvang, peuterspeelzaal of in het gastoudergezin waar jouw kleintje dagelijks is.

Wil je de speentje van je kindje in het donker toch kunnen vinden? Gebruik dan de glow in the dark speen. Zo hoef je niet meer te zoeken.
Ik wil een glow in the dark speen!

"En waarom kies JIJ voor een veilig speenkoord?"

Yes, speenkoorden zijn heel handig. Je bent zelden meer een speen kwijt en ze vallen niet meer op de grond. Wel zo hygiënisch. Maar wees eens eerlijk, het is wel leuk als ze er ook supertof uitzien toch? Daar besteden we bij Studio Bambacht nét zoveel aandacht aan als aan de veiligheid en het gebruiksgemak.

Je kunt kiezen uit verschillende kleurtjes én je kunt het speenkoord personaliseren met naam. Speciaal voor jouw kindje. Met de naam op de kralen maak je er een uniek item van. Je kleintje blij, jij blij. Óf je geeft een speenketting als persoonlijk (kraam)cadeau. Een stijlvol speenkoord dat zowel de ouders als de kindjes vrolijk maakt.

Duurzame materialen van Studio Bambacht

En het mooiste is: de speenkettingen van Studio Bambacht maken wij met duurzame materialen. Elk speenkoord is gemaakt van 100% siliconen kralen en beukenhouten kralen met FSC-keurmerk. Het fijne van siliconen kralen is dat ze flexibel, stevig en gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze zijn gemaakt van 100% food graded siliconen en daarmee zijn ze compleet vrij van schadelijke stoffen, zoals BPA, ftalaten en andere toevoegingen. Ook het hout is hoogwaardig. Beukenhout heeft van nature een antibacteriële werking en splintert niet. Ideaal voor een mooi speenkoord dus!

Zo heb je extra lang plezier van je speenkoord

En om extra lang plezier te hebben van je mooie fopspeenketting, kun je deze het beste af en toe afnemen met een vochtig doekje. Ook billendoekjes of snoetenpoetsers kun je hier prima voor gebruiken! Het werkt het beste als je ze gewoon aan de lucht laat drogen. Je kunt de speenkoorden NIET uitkoken of schoonmaken in de sterilisator, magnetron of vaatwasser. Daartegen zijn ze niet bestand.

Het is dus afgelopen met verdwenen spenen of fopspeentjes die op de grond vallen. Je nieuwe (gepersonaliseerde) speenkoord is veilig, praktisch én supermooi. Hoog tijd om in ons assortiment speenkoorden te neuzen en te ontdekken welke jij wilt bestellen!