998 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Dat een bijtring fijn is om te hebben voor je kleintje, zal elke ouder beamen. Doorkomende tandjes zijn helaas geen kinderspel. Veel baby’s worden er huilerig, koortsig of gewoon niet helemaal lekker van. Bijtringen zijn dan een fijne manier om het leed dat de eerste tandjes heet te verminderen. Maar dan komt de volgende vraag: wat is de beste bijtring om te kiezen? Spoiler: dé beste bijtring bestaat niet. Ieder kind heeft daarin weer andere voorkeuren en behoeften. Wij helpen je graag om te ontdekken wat de beste bijtring voor jouw kindje is. Dit zijn een paar handige tips! 

Wat is de beste bijtring voor jouw baby?

De beste bijtring voor je kindje moet in elk geval 100% veilig zijn in gebruik. Dat zit helemaal goed bij alle bijtringen die wij verkopen. Die zijn allemaal gemaakt van veilige materialen, zoals beukenhout dat niet schilfert, natuurrubber of food-graded siliconen. Hoe je verder de beste bijtring kiest? Daarvoor is onder andere de keuze van het materiaal heel belangrijk. Als jouw kindje graag veel tegendruk heeft op het tandvlees, is een houten bijtring fijn. Heeft je kindje liever zachter materiaal? Kies dan voor natuurrubber of siliconen.

Ook zitten er verschillen tussen de materialen in andere eigenschappen. Zo kun je een siliconen of natuurrubber bijtring wel in de koelkast leggen, maar een houten bijtring niet. Hout is het meest duurzame materiaal, iets wat je wellicht ook belangrijk vindt. Natuurrubber of siliconen is dan weer eenvoudig schoon te maken. Zo kun je allerlei dingen meenemen in je keuze voor de beste bijtring.

Houten bijtringen

Al onze houten bijtringen zijn gemaakt van duurzaam materiaal: 100% beukenhout. Dit hout splintert niet en heeft van nature een antibacteriële werking. Houten bijtringen zijn vooral fijn voor kinderen die graag veel tegendruk ervaren bij het bijten of sabbelen op een bijtring. Hout is namelijk het stevigste materiaal. Een voordeel daarvan is ook dat houten bijtringen vaak lang meegaan. Zelfs bij jouw enthousiast spelende kind!

De voordelen van een houten bijtring zijn:

 • Uiteraard is de bijtring 100% veilig voor je kindje.
 • Hout is duurzaam en slijtvast.
 • Het geeft veel tegendruk bij het bijten of sabbelen door het harde materiaal.
 • Beukenhout heeft van nature een antibacteriële werking.
 • Een houten bijtring geeft een leuk rammelgeluidje.
 • Tip: je kunt ook kiezen voor een combinatie van een houten bijtring met siliconen kralen. De bijtringen van Studio Bambacht zijn gemaakt van hout met food-graded kralen van siliconen. Zo heeft je kindje best of both worlds én lekker veel te ontdekken. 

Houd er wel rekening mee dat je een houten bijtring niet in de koelkast kunt leggen en niet onder de kraan kunt schoonmaken. Als je een houten bijtring wilt schoonmaken, kun je het beste een vochtig doekje of een billendoekje gebruiken.

Is jouw kind erg beweeglijk en maakt hij of zij vaak ongecontroleerde bewegingen? Dan is een bijtring van hout misschien niet de beste bijtring voor jouw kindje. Het materiaal kan hard aankomen als je kindje zichzelf slaat of de bijtring regelmatig op je mooie nieuwe houten vloer laat vallen. Kies dan liever voor een bijtring van siliconen of natuurrubber. Of leg een extra matje onder je baby, zodat de deuken je vloer bespaard blijven. 

Siliconen bijtringen

Daarnaast bestaan er mooie siliconen bijtringen, zoals de bijtringen van Mushie. Siliconen is stevig materiaal dat lang meegaat en dat zelfs jouw enthousiast spelende baby niet zomaar kapot krijgt. Siliconen is iets zachter materiaal dan hout, maar zijn alsnog vrij hard. Het materiaal zit qua tegendruk tussen hout en natuurrubber in.

De voordelen van een siliconen bijtring zijn:

 • Siliconen bijtringen zijn gemaakt van 100% veilig siliconen materiaal.
 • Het materiaal gaat lang mee en zal niet snel kapot gaan.
 • Siliconen bijtringen geven een gemiddelde tegendruk op het tandvlees: niet heel veel tegendruk, maar ook niet weinig.
 • Je kunt een siliconen bijtring in de koelkast leggen. Eenmaal gekoeld biedt de siliconen bijtring nog meer verlichting.
 • Siliconen bijtringen zijn makkelijk schoon te maken onder de kraan.
 • Het materiaal komt minder hard aan als je kind vaak ongecontroleerde bewegingen maakt.

Natuurrubber bijtringen

Als je kindje een zachtere bijtring met niet te veel tegendruk fijn vindt, is een natuurrubber bijtring een goede keuze. Dit materiaal is heel flexibel. Het geeft wel wat tegendruk tegen pijnlijk tandvlees, zeker als je het even in de koelkast legt, maar niet té veel. Een leuke optie voor een natuurrubber bijtring is het bijtspeelgoed van Sophie de Giraf. Ken je haar al? Wij zijn fan van deze leuke giraf met piepend geluid en lieve looks. Ook het bijtspeelgoed van Natruba is gemaakt van natuurrubber.

Voordelen van een natuurrubber bijtring:

 • Het is 100% natuurlijk en veilig materiaal voor je kindje.
 • Je kunt de bijtring in de koelkast leggen om het te laten afkoelen.
 • Het is zacht materiaal dat wel wat maar niet te veel tegendruk
 • Sommig natuurrubber bijtspeelgoed heeft een leuk piepend geluidje. Dat geldt bijvoorbeeld voor Sophie de Giraf, Fanfan het Hertje en Al'thir de Dromedaris.
 • Bijtringen van natuurrubber kun je ook goed schoonmaken met water. Let op: Sophie de Giraf en haar vriendjes hebben een gaatje onderin en kun je daarom niet onder de kraan houden. Een vochtig doekje werkt voor haar beter!

Besef wel dat natuurrubber door het zachtere materialen sneller kan slijten dan een bijtring van hout of siliconen.

De beste bijtring voor je baby? Let ook hierop!

Het materiaal speelt een belangrijke rol bij de bijtring die je kiest. Maar er zijn nog meer punten waar je naar kunt kijken. Denk aan het volgende:

 • Is jouw kind een echte ontdekker? Kies dan voor een bijtring met verschillende reliëfjes of interessante vormen, zoals het bijtspeelgoed van Mushie. Dat kan je kind volop ontdekken met de handjes, mond en tong.
 • Wil je dat de bijtring multifunctioneel is? Kijk dan eens naar de bijtballen van Mushie. Die kun je gebruiken als bijtspeelgoed én als bal om mee te rollen.
 • Is je kind gek op een bepaald dier? Dan is een bijtring in de vorm van een dier leuk. Zo hebben we van Mushie een hond, koala, leeuw, konijn en olifant. En van het merk Natruba hebben we onder andere een bijtring in de vorm van een trotse pauw, een leeuw en een vos. Hoe leuk!

Ook leuk: een bijtring met naam

Al helemaal leuk is een bijtring met een origineel en persoonlijk tintje: een bijtring met naam. Die maakt Iris graag voor je. Met welke naam je maar wilt: Loïs, Daan, Merel, Nora, Levi of hoe je kindje ook maar heet. Geef je voorkeuren door qua kleuren. Dan maakt Iris er iets moois van dat helemaal bij jou en je kindje past.

Al onze handgemaakte bijtringen zijn gemaakt van hout en siliconen kralen. De siliconen zijn 100% food-graded en dus veilig voor je kindje én fijn in gebruik.

Extra tips voor het gebruik van je bijtring

Iris van Studio Bambacht weet alles over de verschillende bijtringen en hoe je ze goed gebruikt. Daarom hierbij een paar extra tips om jouw bijtring veilig te gebruiken:

 • Wil je het doorkomen van de tandjes wat comfortabeler maken voor jouw kleintje? Leg de bijtring dan in de koelkast, dit zorgt voor extra verkoeling en kalmering! De bijtring van Sophie de Giraf of de bijtringen van Mushie zijn hier geschikt voor. Let op: een houten bijtring kan niet in de koelkast.
 • Doe de bijtringen nooit in de vriezer! Dan wordt de bijtring te koud en bestaat er kans op vrieswonden. Het is pijnlijk voor je kindje om een ijskoude bijtring tegen zijn of haar lip of tandvlees te houden.
 • Controleer de bijtring regelmatig op losse onderdelen of beschadigingen. Wanneer onderdelen los raken, is het tijd voor een nieuwe bijtring!
 • Wil je de bijtring schoonmaken? Dan raden we je aan om de houten bijtring met een billenpoetsdoekje af te doen. Een bijtring van siliconen of natuurrubber kun je vaak ook onder de kraan schoonmaken. Bekijk onze tips voor het schoonmaken van de bijtring.
 • Voorkomen dat je kindje de bijtring kwijtraakt? Bevestig de bijtring dan aan een speenkoord. Daarmee maak je hem bijvoorbeeld vast aan de box of aan het shirtje van je baby.

Help, doorkomende tanden – wat nu?

Bijtringen zijn één van de fijnste dingen die je kunt doen tegen doorkomende tanden. Bijtringen hebben dan ook een praktische functie, maar er zitten nog meer voordelen aan een bijtring voor je baby. De verlichting aan het pijnlijke tandvlees helpt jouw kleintje meteen. Ook bevordert een bijtring het doorkomen van de eerste melktandjes. Je kunt de bijtring blijven gebruiken totdat alle tandjes er zijn! Daarnaast helpt de bijtring bij de ontwikkeling van de kaak en de fijne motoriek. 

Als de tandjes doorkomen, raden we je aan om ook te beginnen met poetsen. Met de (oefen)tandenborstels van Mushie kun je meteen aan de slag! Een aangepaste mondverzorging is erg belangrijk voor je baby. Het speciale schild op de tandenborstel voorkomt dat je kindje de borstel te diep in de mond duwt. Veilig dus en een mooi moment om te beginnen met de mondhygiëne van je kleintje!

Koop de beste bijtring voor je kindje bij Studio Bambacht

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel wat verder in jouw zoektocht naar de beste bijtring voor je kindje. Kijk vooral rond tussen het verschillende bijtspeelgoed van Studio Bambacht, van mooie merken als Natruba, Mushie, Sophie de Giraf en Jollein. En kom je er niet helemaal uit wat de beste bijtring is voor jouw lieve baby? Vraag het Iris in de chat! Zij kent alle bijtringen maar al te goed en geeft je graag advies.