904 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Fopspeendoosjes zijn een uitkomst voor kersverse ouders. Je hebt er vast ervaring mee dat je kindje de speen in no-time kwijtraakt of dat je onderweg met een krijsende baby weer eens je speen niet zo snel uit je tas kunt grissen als je zou willen. Voor al die momenten is een fopspeendoosje dé life-saver. Met dit handige ding heb je spenen altijd bij de hand. Hygiënisch opgeborgen en in een compact doosje dat er speciaal voor gemaakt is. Welk fopspeendoosje is het beste? Kun je beter kiezen voor de speenbakjes van BIBS of voor de speenhouders van Mushie? Wij geven je tips om die keuze te maken.

Waarom een fopspeendoosje van BIBS of Mushie?

Voordat we een vergelijking maken, eerst nog even kort samengevat: wat is een fopspeendoosje nu eigenlijk? Een speendoosje is een houder dat speciaal bedoeld is om spenen hygiënisch in op te bergen. Veel speenhouders hebben een lus, waardoor je ze overal aan kunt ophangen. Stop het doosje onderweg in je luiertas, hang het aan de kinderwagen of geef het mee aan de begeleiders op het kinderdagverblijf. Zo ben je de spenen nooit meer kwijt en heb je er altijd eentje voor het grijpen.

Daarnaast zijn de doosjes hygiënisch en goed schoon te maken. Een ideaal ding dus om je spenen overal mee naartoe te kunnen nemen! En je doet dankzij zo’n doosje ook nog langer met de spenen, doordat ze niet vies worden in je tas en ook niet tegen scherpe voorwerpen aankomen.

Wat hebben de speenhouders van BIBS en Mushie gemeen?

Bij Studio Bambacht verkopen we fopspeendoosjes van twee merken: BIBS en Mushie. Beide merken staan bekend om hun mooie kwaliteit babyproducten én stijlvolle pastelkleuren. Helemaal leuk dus! In de speenhouders van beide merken kun je drie fopspenen kwijt. Zo heb je altijd een paar reservespenen bij je!

Dit hebben de speenhouders van Mushie en de BIBS-speendoosjes gemeen:

  • Je kunt er 3 spenen in opbergen én hebt de spenen altijd hygiënisch opgeborgen.
  • De doosjes zijn gemaakt van veilig en food-graded kunststof, zonder BPA, ftalaten en PVC.
  • De fopspeendoosjes hebben een lus, zodat je ze overal aan kunt hangen.
  • Beide typen speenhouders zijn goed te wassen in de vaatwasser of met een vochtig doekje.
  • Ze hebben prachtige pastelkleuren, die mooi staan in je interieur én aan de wagen.
  • De speendoosjes zijn te gebruiken voor spenen van alle merken.
  • Als je kindje wakker wordt vanwege een zoekgeraakte speen, heb je de speen snel gevonden.

Wanneer kies je voor een fopspeendoosje van BIBS?

BIBS is bij veel ouders geen onbekend merk. De BIBS spenen zijn al jarenlang favoriet bij ouders en baby’s. De speendoosjes van BIBS zijn speciaal ontworpen om te matchen met de spenen van dit merk. De doosjes hebben hetzelfde mooie Deense design en de leuke pasteltinten (zoals lila, blauw en roze). Maar ook als je geen BIBS-spenen gebruikt, kun je dit type fopspeendoosje prima gebruiken. Alle merken spenen passen er namelijk in. 

Een paar voordelen die specifiek gelden voor het fopspeendoosje van BIBS zijn:

  • Het doosje is wat groter, waardoor je er ook een speenkoord in kwijt kunt.
  • Het doosje is volledig afgesloten, wat het een extra hygiënische opberger maakt.
  • De speendoosjes van dit merk zijn ook goed te gebruiken als opbergdoosje, bijvoorbeeld voor een fruithapje. Handig als je kind geen spenen meer gebruikt!
  • Je kunt spenen steriliseren in de fopspeendoosjes van BIBS. Let op: spenen gemaakt van natuurrubber kunnen niet tegen steriliseren. Doe dit dus alleen bij siliconen spenen.
  • Het doosje bevat een fopspeeninzet. Dit is eigenlijk vooral ter decoratie. Als je de inzet eruit haalt, kun je drie spenen in het doosje kwijt (in plaats van één). 

BIBS X LIBERTY speendoosjes

De pastelkleurige neutrale speendoosjes van BIBS zijn al tof. Maar wist je dat er ook speendoosjes zijn die matchen met de nieuwe BIBS X LIBERTY-spenen. Dit is een collectie spenen met bloemetjesprint. Daar kun je dus een vrolijk en bijpassend BIBS X LIBERTY-speendoosjes bij kopen. Nog een leuk pluspunt! Want we moeten zeggen: voor de fleurige looks krijgen deze speendoosjes van ons tien punten. Je koopt ze in allerlei mooie lichte tinten, zoals roze, ivoor, blauw en oudgroen.

Ik wil ook een fleurig speendoosje!
Bekijk alle BIBS x LIBERTY speendoosjes!

Wanneer kies je voor een speenhouder van Mushie?

De speenhouders van Mushie zijn niet echt doosjes, maar eerder “houders”. Ze zijn gemaakt van flexibel siliconen materiaal (uiteraard 100% veilig en food-graded) en er passen met gemak 3 spenen in. Net als de fopspeendoosjes van BIBS scoor je ze in de leukste pasteltinten.

Voordelen van een Mushie-speenhouder zijn:

  • Ze zijn wat compacter op te bergen, doordat ze buigzaam en opvouwbaar zijn.
  • We verkopen ze in heel veel mooie pasteltinten (er zijn nog meer kleuropties dan bij de BIBS-doosjes). Denk aan grijsblauw, mintgroen, roze, lila en grijs.
  • Ze hebben een mooi en speels design.
  • Je kunt de speenhouders (als je er geen spenen in opbergt) ook gebruiken als speeltje. Laat je kind er bijvoorbeeld kleine snoepjes of speeltjes uit tevoorschijn toveren. 

Dus: welk fopspeendoosje moet ik kiezen?

Zowel de fopspeendoosjes van BIBS als de speenhouders van Mushie zijn een handige manier om drie spenen op te bergen en altijd bij de hand te hebben. De speendoosjes van beide merken zijn veilig, hygiënisch, praktisch én zien er leuk uit. Welk fopspeendoosje je uiteindelijk kiest, is vooral een kwestie van smaak. Val jij voor het vrolijke, speelse en ronde design van de Mushie speenhouders? Of heb je een zwak voor het ontwerp van de BIBS speendoosjesIt’s up to you!

Dit zijn een paar punten om mee te nemen in je overweging:

  • Wil je ook een speenkoord kwijt kunnen in het speendoosje? Kies dan voor de doosjes van BIBS. Die zijn iets groter.
  • Vind je het belangrijk dat het doosje zo hygiënisch mogelijk en dus volledig afgesloten is? Dan zijn de BIBS-doosjes iets passender dan die van Mushie (omdat de Mushie-houders een gleuf hebben).
  • Heb je graag een compact speendoosje? Dan zijn de Mushie-houders ideaal. Die houders kun je opvouwen.
  • Vind je het leuk als je kind ook met het speendoosje kan spelen? Dan zijn de Mushie-houders heel tof. Daar kun je meer spelletjes mee verzinnen voor eindeloos ontdekplezier voor je kindje.
  • Wil je het doosje ook als lunchbakje of fruitbakje kunnen gebruiken? Ga dan juist voor de BIBS-bakjes.

Maar misschien heb je na het lezen van dit artikel je eigen voorkeur al en ben je bijvoorbeeld als een blok gevallen voor dat ene leuke bloemige bakje uit de BIBS X LIBERTY-collectie. Shop vooral het speendoosje waar jij verliefd op bent! Of je nu kiest voor een fopspeendoosje van BIBS of voor een houder van Mushie, bij Studio Bambacht kun je je hart ophalen met alle verschillende kleuren speenhouders. Uiteindelijk zijn onze speendoosjes allemaal een goede, veilige en mooi uitziende optie.

Als je je bestelling plaatst op een werkdag vóór 16.00 uur, dan heb je de bestelde producten misschien al morgen in huis. We versturen bestellingen geplaatst vóór 16.00 uur dezelfde werkdag nog. Zo hoef je nooit lang te wachten!

Veel gestelde vragen fopspeendoosjes

Heb ik meerdere fopspeendoosjes nodig?

Eén speendoosje is op zich voldoende om je spenen op te bergen. Maar soms kan het fijn zijn om er twee te hebben. Wil je bijvoorbeeld altijd een speendoosje bij de hand hebben als je van huis gaat én een speendoosje hebben aan het bedje van je kind? Koop er dan twee, zodat je op beide plekken nooit meer naar een speen hoeft te zoeken. 

Welke soort speen moet ik kiezen? 

Er bestaan onder andere ronde, symmetrische en dental spenen. Iedere baby is anders en zal andere behoeften hebben qua vorm, materiaal en speenmaat. In ons blogartikel vind je tips om de BIBS-speen te kiezen die het beste bij je kindje past. Ook geven we je tips voor de keuze tussen een siliconen en natuurrubber speen.