886 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9

Valuta

Je hebt het vast weleens gehoord dat een bijtring superbelangrijk is voor de ontwikkeling van je baby. En zeg eens eerlijk: riep dat ook vraagtekens bij jou op? Wat maakt een bijtring nu zo bijzonder en belangrijk? Dat is heel simpel! Een bijtring verlicht het pijnlijke tandvlees van jouw kleintje. Vooral als de tandjes van je baby doorkomen, is dit een fijne oplossing. En een bijtring heeft nog meer pluspunten! We leggen je graag haarfijn de voordelen van een bijtring voor je baby uit.

Wat is een bijtring?

Een bijtring is babyspeelgoed van siliconen, rubber of hout in de vorm van een ring waar je kindje op kan bijten. De bijtring is zo ontworpen dat je baby het veilig in het mondje kan stoppen en er op kan bijten, zonder dat het speelgoed beschadigd.

Waarom een bijtring voor je baby?

Bij de meeste baby’s komen de eerste tandjes tussen de vijf en twaalf maanden door. Pijnlijk tandvlees it is. Vaak gaat dat gepaard met een hoop tranen en gejengel. Ook kan je baby last hebben van koorts, pijn en soms zelfs diarree. Vervelend voor je kindje, maar ook voor jou!

Baby’s herkennen de pijn niet en snappen niet wat er precies gebeurt. Je baby’tje wil dan op alles sabbelen en kauwen. Allemaal om de pijn te verminderen. Juist om die reden is een bijtring echt een lifesaver!  

Een bijtring levert tegendruk en verlicht de pijn snel. Het is dan ook één van de beste dingen die je kunt doen tegen doorkomende tandjes. En een andere dikke plus? Een bijtring helpt ook om de tandjes van je kleintje gemakkelijker te laten doorkomen én is goed voor de ontwikkeling van je kind.


Nieuwsgierig wat voor bijtringen voor je baby er zoal bestaan?
Spiek bij ons grote assortiment met de leukste en veilige bijtringen!

Wat zijn de voordelen van een bijtring voor je baby?

We zetten de voordelen van een bijtring voor je baby nog een keer op een rij:

 • Kauwen op de bijtring vermindert de pijn aan het tandvlees.
 • De lichte druk helpt de tandjes sneller doorkomen.
 • Een bijtring voor je baby helpt bij de ontwikkeling van de kaak.
 • Bijtringen zijn ontwerpen voor de fijn-motorische ontwikkeling.
 • Bijtringen bieden ook sensorische stimulatie. Aan de bijtringen van Mushie voelt je kind bijvoorbeeld allerlei structuren.
 • Houten bijtringen geven een zacht rammelend geluid. Leuk om mee te spelen!

Onze bijtringen voor baby’s zijn speciaal ontwikkeld om op te kauwen en te sabbelen. Als je kindje erop kauwt, biedt de bijtring tegendruk aan het tandvlees. Dit geeft een soort verlichtende massage voor het tandvlees. Wanneer je baby’tje geen bijtring of bijtspeelgoed heeft, zul je zien dat hij of zij op de handjes en vingers gaat sabbelen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Geloof ons: het kalmerende effect van een bijtring kan je kleintje én jou helpen bij het leed dat beginnende melktandjes heet.

  Welke veilige bijtring kies jij voor je baby? 

  Nu weet je wat de voordelen van een bijtring voor je baby zijn. Maar hoe maak je de goede bijtringkeuze met zoveel verschillende opties? We geven je in een ander artikel handige tips om de beste bijtring te kiezen voor jouw kindje. Op onze site vind je o.a. bijtringen van Mushie, bijtringen van Natruba (beide in fijne pastelkleuren!) en bijtringen van Sophie de Giraf. Stuk voor stuk mooie merken waarvan het bijtspeelgoed er ook nog eens heel leuk uitziet!

  Goed om te weten: al de bijtringen van ons eigen merk Studio Bambacht worden door Iris met de hand gemaakt van duurzame materialen. Wij werken alleen met materialen die 100% veilig zijn voor jouw kindje. Zo zijn onze houten bijtringen gemaakt van onbewerkt beukenhout met een antibacteriële werking. De siliconen kralen bestaan uit 100% food graded siliconen. En het schoonmaken van onze bijtringen is heel eenvoudig!

  Wat is de beste bijtring voor je baby?
  Je leest het hier!

  Bestel de leukste bijtring voor je baby bij Studio Bambacht

  Wil jij ook profiteren van de voordelen die een bijtring voor je baby heeft? Bekijk ons assortiment met bijtringen en bestel jouw favoriet. Oh ja, wist je dat Iris van Studio Bambacht zelf bijtringen maakt? Je kunt zelfs een bijtring met de naam van je kindje bestellen in je favoriete kleuren! Leuk voor jou om te hebben én fijn voor je kindje om op te bijten en sabbelen!