1041 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Ken je het merk Maileg al? Zo niet, wees gewaarschuwd: zodra je het Maileg-poppenhuis en de accessoires kent, wil je niet anders meer. Dit is een speelgoedmerk waar het hart van elke poppenliefhebber harder van gaat kloppen. Maileg heeft namelijk de meest schattige poppenhuizen, poppetjes (in muisvorm) en poppenhuismeubels. Allemaal in vintage stijl en levensecht gemaakt. Van mini-strijkplanken tot luciferdoosbedjes tot zwembanden in miniatuur. En natuurlijk de allerschattigste Maileg-muizen. Meer weten over dit mooie merk? Lees snel verder.

Maileg: hét merk met de allerleukste poppenhuizen en meubels

Maileg is zo’n merk waarbij je niet anders kunt dan er stapelverliefd op te worden. Je hebt poppenhuismeubels en je hebt Maileg-poppenhuismeubels. En wauw, wat zijn die laatste ontzettend leuk. Het Maileg-poppenhuis, de meubels en de muisjes zijn allemaal met de hand gemaakt in vintage stijl en van prachtige, kwalitatieve materialen. Alle producten van Maileg gaan dan ook generaties lang mee. Wie weet kunnen zelfs je kleinkinderen of hun kinderen er ooit mee spelen. 

En het leuke is dat de miniatuur-items van Maileg met onwijs veel precisie zijn gemaakt. Zelfs de allerkleinste accessoires zien er nog levensecht uit.

Waar komt Maileg vandaan?

Maileg (spreek uit: Mylye) is van oorsprong een Deens merk. Het is opgericht in 1999 door Dorthe en Erik Mailil. Hun doel was om poppetjes te maken waarmee kinderen zelf de mooiste verhalen kunnen bedenken en naspelen om zo een fantasiewereld te creëren.

Wat kun je allemaal kopen van Maileg?

Maileg brengt voortdurend nieuwe producten uit. Dat is nu juist het leuke aan dit merk. De collectie is altijd beperkt leverbaar, waardoor je steeds een collector’s items in huis haalt. Ook kun je op die manier je Maileg-verzameling langzaamaan uitbreiden. Vraag bijvoorbeeld iets nieuws voor de verjaardag van je kind of met Sinterklaas. Zo krijg je er steeds meer nieuwe speelmogelijkheden bij.

Van Maileg hebben wij natuurlijk het geweldige Maileg-poppenhuis. Dit is een grote boerderij met meer dan genoeg plek voor een gezellige muizenfamilie. En ben je toe aan een poppenhuis-uitbouw omdat de muizenverzameling zich uitbreidt? Dan kun je altijd de poppenhuis-uitbreiding erbij kopen. 

Verder hebben we heel veel leuke Maileg-muizen. De muisjes zijn er in allerlei thema’s en formaten. Wat dacht je van een chefkok-muis, een prinses of prins, een prachtige ballerina of een van de vrolijke strandmuizen (zoals mama-strandmuis of kleine-broer-strandmuis)?

Met de vele leuke poppenhuisaccessoires van Maileg maak je je verzameling compleet. Er is van alles te vinden en het assortiment wisselt voortdurend. Wat dacht je bijvoorbeeld van een thermoskan, kampeertent, wipstoeltje of een heuse Maileg-koelkast (zelfs met miniatuur-kaas en worst)?

Wat zijn de leukste accessoires bij een Maileg-poppenhuis?

We hebben talloze poppenhuisaccessoires van Maileg. Alle Maileg-poppenhuisaccessoires passen uiteraard perfect in het Maileg-poppenhuis. Kies vooral accessoires uit die passen bij wat jouw kind leuk vindt of misschien bij een thema dat nu in jullie leven speelt. Kijkt je kind regelmatig toe hoe jij de was doet of strijkt? Dan is een Maileg-strijkplank of een Maileg-wasmachine bijvoorbeeld heel leuk. Is er net een babybroertje of -zusje geboren? Dan zal je kind een verschoontafel of box superleuk vinden. Er zijn altijd accessoires die bij de belevingswereld van jouw kind aansluiten. 

Je hebt trouwens niet veel nodig om een leuke speelwereld van Maileg te creëren voor je kind. Al met één of twee muizen en een accessoire kan je kind de leukste spellen bedenken. Hoe meer je er dan bij koopt, hoe leuker het wordt.

Welke Maileg-muizen zijn er?

De Maileg-muizen zijn er in vier soorten en dus ook in vier maten. Je hebt de vader- en moeder-muis, de grote broer en de grote zus. En dan zijn er ook nog de kleine broer en zus en een baby-muis. Alle muizen zijn perfect te combineren. De afmetingen van de muizen zijn als volgt: 

Maileg formaten muisjes

Alle typen muizen passen in de poppenhuizen van Maileg. Let bij de accessoires wel goed op welke maat die hebben. Zo heb je voor de grootste muizen een ander bedje nodig dan voor de kleinere muizen.  

Kom je er niet helemaal uit welke maat muis of accessoire je nodig hebt? Stuur Iris dan een bericht via info@studiobambacht.nl. Dan helpt ze je graag om de juiste keuze te maken.

Welk poppenhuis voor Maileg?

De muizen van Maileg en alle poppenhuisaccessoires matchen natuurlijk perfect met het Maileg-poppenhuis. Maar je kunt de accessoires ook combineren met een ander houten poppenhuis, zoals het poppenhuis van PlanToys (in klassieke Victoriaanse stijl) of dat van Little Dutch.

Daarnaast kun je eventueel zelf een huis bouwen van speelgoed dat je nog hebt liggen, zoals houten blokken of magnetische tegels. Zo kan je kind zelfs zonder het Maileg-poppenhuis al heel leuk spelen met de muizen en accessoires. Spiek zeker ook bij al onze houten poppenhuizen en poppenhuis-accessoires. De meeste merken kun je prima mixen en matchen.

Wat maakt Maileg zo leuk?
Oké, waarschijnlijk ben je al lichtelijk verliefd geworden op hoe de muisjes en accessoires eruitzien. Maar de looks zijn niet het enige wat Maileg zo’n mooi merk maakt. Ook dit maakt het Maileg-poppenhuis en alle accessoires zo geweldig leuk om voor je kind te kopen of cadeau te geven:

 • Het is open-einde-speelgoed, wat betekent dat je kind zelf het spel kan bedenken. Dat stimuleert de creativiteit.
 • Het Maileg-poppenhuis, de muizen en de accessoires zijn allemaal van hoge kwaliteit. Van dit speelgoed heb je generaties lang plezier.
 • Je kind kan er dagelijkse bezigheden of ervaringen mee naspelen. Dat maakt dit speelgoed perfect om de wereld te begrijpen en om prikkels van de dag te verwerken.
 • Met de Maileg-poppenhuisaccessoires en -muizen kun je oneindig combineren. Alle items van Maileg passen bij elkaar, maar je kunt Maileg ook goed mixen met ander speelgoed. Met houten speelgoed of speelzijde
 • Maileg-speelgoed is gemaakt van duurzame materialen. Zo worden de muizen gemaakt van biologisch katoen en werkt het merk ook veel met recyclebaar hout.
 • De producten zijn veilig en CE-getest. Zo wordt alleen maar gif- en loodvrije verf gebruikt.
 • Het speelgoed van Maileg is prikkelarm en stimuleert kinderen om zelfstandig te spelen. En dus ook om zichzelf te vermaken. Handig als jij vaker je handen vrij wilt hebben!
 • Daarnaast kunnen kinderen er heel goed samen mee spelen en rollenspellen bedenken. Dat is goed voor de taalontwikkeling, communicatie en sociale vaardigheden.

Verder zijn het Maileg-poppenhuis, de muizen en de accessoires speelgoed dat zelfs tot op latere leeftijd leuk blijft. Ook rond een jaar of 8-9 valt dit speelgoed bij veel kinderen nog in de smaak. Op die leeftijd kun je eventueel ook zelf poppenhuismeubels maken of een mini-schilderij verven om in het Maileg-poppenhuis op te hangen. Hoe leuk! En is je kind er na een tijdje toch écht mee uitgespeeld? Dan is het ideaal speelgoed om door te geven aan neefjes of nichtjes. Of om voor de volgende generatie te bewaren.

Hoe kan je kind spelen met het Maileg-poppenhuis en de accessoires?

Help je kind een handje op weg door een invitation to play op te bouwen. Zet bijvoorbeeld alvast de meubels neer in een kamer of leg een muisje in zijn bed. Dan heeft je kind een leuke setting als uitgangspunt. Daag je kind daarna uit om er samen of zelf mee aan de slag te gaan.  

Het fijne aan Maileg-speelgoed is dat er van alles mogelijk is. Leuke speelideeën zijn bijvoorbeeld:

 • Speel een gebeurtenis van die dag na. Denk aan een situatie op school, een wasbeurt, een kooksessie of een bezoek aan de dokter.
 • Combineer de muizen met houten blokken en bouw daarmee je eigen Maileg-poppenhuis. Hiervoor zijn bijvoorbeeld de blokken van Bauspiel Die blokken zijn er zelfs met glitters en mooie glinsterstenen. Zo heb je in no-time een sprookjeskasteel voor de muizen staan.
 • Mix Maileg met magnetische tegels van Connetix. Daarmee kun je bijvoorbeeld een sprookjestoren, glijbaan, huis of draaimolen bouwen. Een perfecte basis voor een rollenspel!
 • Laat de Maileg-muizen rondrijden in de auto’s van Candylab. Deze houten auto’s zijn vast de mooiste die je ooit gezien hebt. Ze zijn geïnspireerd op de echte Amerikaanse klassiekers. Koop er een Waytoplay-autobaan bij en het auto-feest is al helemaal compleet. Dan kunnen de muizen op roadtrip gaan, een dagje weg gaan met de auto of op Formule 1-tempo racen.

Zin in poppenplezier? Bestel het Maileg-poppenhuis, de muizen of accessoires

Ben jij na het lezen van dit artikel ook verliefd geworden op het Maileg-poppenhuis en alle accessoires van dit merk? Eat your heart out en bekijk de collectiepagina met al onze producten van Maileg. Kies jouw favoriete muizen en accessoires, en start je Maileg-verzameling vandaag nog.

Plaats je je bestelling op een werkdag vóór 16.00 uur? Dan gaat je bestelling vandaag nog met de post mee.  

Veel gestelde vragen over Maileg

Voor welke leeftijd is Maileg?

Maileg is officieel bedoeld voor kinderen van 3 jaar en ouder. Maar als je kind geen speelgoed meer in de mond stopt, kun je het speelgoed ook al vanaf 2,5 jaar aanbieden. Veel kinderen hebben er jarenlang plezier van. Zelfs als je kind een jaar of 9 is, kan een Maileg-poppenhuis met muisjes nog geweldig leuk zijn. Daarna bewaar je het speelgoed gewoon voor als er ooit kleinkinderen komen.

Hoe groot zijn de Maileg-muizen?

De vader- en moeder-muis zijn ongeveer 16 centimeter lang. De grote broer of zus is zo’n 12 centimeter en de kleine broer en zus zijn ongeveer 10 centimeter lang. Daarnaast zijn er baby-muizen van Maileg. Die zijn ongeveer 8 centimeter.

Wat is de schaal van Maileg?

De schaal van de Maileg-poppenhuismeubels is ongeveer 1:12 en soms ook 1:6. De precieze maat verschilt per meubel, afhankelijk van of het meubel voor een grote of kleine muis is bedoeld. In de productomschrijving vind je steeds de exacte maat terug. De meubels passen perfect in het poppenhuis van Maileg zelf, maar ook in het poppenhuis van onder andere PlanToys en Little Dutch.

Hoe kun je de Maileg-muizen wassen?

Je kunt de Maileg-muizen het beste met de hand wassen met een heel klein beetje wasmiddel. Doe dat nooit te heet en altijd maar kort. Was je ze liever in de wasmachine? Was ze dan in een waszak, op 30 graden en tijdens een kort wasprogramma.