1059 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Top 11 klassieke kinderboeken

Oud maar goud - 11x de beste kinderboeken klassiekers

Geschreven door: Iris Bambacht

|

|

Tijd om te lezen: 4 min


O… Krijg jij ook zo'n blij gevoel als je terugdenkt aan kinderboeken die jij vroeger las? Rupsje Nooitgenoegdaar kon je inderdaad nooit genoeg van krijgen. En bij wie stond er nu geen Nijntje-exemplaar van Dick Bruna op de plank? De verhalen van deze klassieke voorleesboeken blijven niet alleen voorbestaan in jouw hoofd. Sterker nog, deze kinderboeken worden nog steeds graag gelezen! We gaan eventjes terug in de tijd en tippen je de leukste kinderboeken van vroeger, die nu nog altijd even leuk zijn. Reis je met ons mee?


Waarom zijn de klassieke kinderboeken nog steeds leuk?


Ook al bestaan deze klassieke kinderboeken al lang, vele worden telkens opnieuw uitgegeven en passen nog steeds bij de tijdsgeest. Zo leven de verhalen door de jaren heen gewoon voort. En wist je dat bestseller De mooiste vis van de zee door Marcus Pfister nieuwe delen heeft? De mooiste vis van de zee sluit vrede en De mooiste vis van de zee gelooft niet alles staan vol nieuwe avonturen van Regenboogvis. Wees eerlijk, zelf ben je ook best nieuwsgierig naar de nieuwe avonturen van de mooiste vis van de zee.

De top 11 kinderboeken klassiekers die nog steeds o-zo leuk zijn voor jouw kleine.

1. Kikker-boeken - Max Velthuijs

Duik in de avonturen van Kikker en zijn vriendjes Eend, Haas, Rat, Varkentje en natuurlijk Beertje. Max Velthuijs weet als geen ander gevoelens in een prentenboek bespreekbaar te maken, zoals verliefdheid, angst en tevredenheid. Een feest van herkenning voor je peuter of kleuter!


2. Welterusten, Kleine beer - Barbara Firth

Grote Beer brengt veel licht, zodat Kleine Beer rustig naar dromenland kan. Dit knusse prentenboek staat de warme relatie en het gevoel van geborgenheid tussen ouder en kind centraal.

3. Dikkertje Dap - Annie M.G. Schmidt

Dikkertje Dap geeft de giraffe een suikerklontje en vertelt vervolgens zijn verhaaltjes. Als de verhaaltjes op zijn mag Dikkertje Dap van die hele lange nek afglijden. Tot de volgende keer!

4. Raad eens hoeveel ik van je hou - Sam McBratney

Hazeltje en Grote Haas houden verschrikkelijk veel van elkaar. Hoe kun je zoiets groots meten? Sam MacBratney laat in Raad eens hoeveel ik van je zien hoe dat kan! Een vertederend verhaal over vriendschap en liefde voor elkaar.

5. Floddertje - Annie M.G. Schmidt

Floddertje en haar hondje Smeerkees proberen telkens weer schoon te blijven, maar overal waar ze komen wordt het een grote puinhoop... De avonturen van Floddertje laten jullie gegarandeerd dubbel liggen van het lachen.

6. Rupsje Nooitgenoeg - Eric Carle

Rupsje Nooitgenoeg eet alles wat los en vast zit. Hij wordt dikker en dikker. En dan... Ontpopt hij tot iets heel moois! Dit informatieve prentenboek van Eric Carle mag niet ontbreken in je boekenkast. Je kind leert met dit boek tellen, de dagen van de week en over het proces hoe een rups een vlinder wordt.

Nieuwsgierig naar de nieuwste toppers?


Bekijk ook de prentenboek top 10 2023 en de prentenboek top 10 2024


Help! Een verrassing! - uit de prentenboek top 10 2024

7. Nijntje - Dick Bruna

Nijntje maakt allerlei avonturen mee. Zo gaat ze naar het ziekenhuis, naar school en naar opa en oma. Dick Bruna schrijft op rijm en maakt lieve, duidelijk tekeningen. Zo helpen deze kartonboekjes je peuter ook bij het herkennen van voorwerpen en begrippen.


Nijntje boek

8. Jip en Janneke - Annie M.G. Schmidt

Maar liefst 235(!) avonturen met vriendje Jip, vriendinnetje Janneke, hondje Takkie en poesje Siepie. Het wel en wee van vriendschap staat centraal. Een fijn voorleesboek dat ook nog eens bijdraagt aan de sociale ontwikkeling van je kind.

9. Otje - Annie M.G. Schmidt

Otje en vader Tos zwerven door de straten, maar worden geholpen door de dieren!

10. Pluk van de Petteflet - Annie M.G. Schmidt

Met zijn rode kraanwagentje rijdt Pluk de Petteflet binnen, waar hij allerlei avonturen beleeft met zijn nieuwe vriendjes.

11. We gaan op berenjacht - Michael Rosen

Samen met hun vader gaan vier kinderen op berenjacht. Ze zijn nergens bang voor. Ze gaan dwars door sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden heen. Maar dan komen ze een echte beer tegen...

Nu heb weer genoeg inspiratie om je boekenkast aan te vullen met nieuwe parels. Je shopt  deze kinderboeken en al onze andere klassieke toppers bij kinderboeken klassiekers . Veel leesplezier!

Gratis verzending vanaf €39 (NL) 

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden 

Gratis inpakservice 

Veilig betalen, ook achteraf 

Meer klassieke kinderboeken

Ook interessant