940 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Wanneer vervang ik het BIBS speentje van mijn kindje?

Geschreven door: Iris Bambacht

|

|

Tijd om te lezen: 2 min

Wanneer vervang ik het BIBS speentje van mijn kindje? Het advies is om de BIBS speen iedere 4-6 weken te vervangen. Dit is vooral belangrijk voor de spenen van natuurrubber. Hieronder lees je waarom.

Hoe vaak de BIBS speen vervangen?

De unieke tuitjes van de BIBS spenen zijn gemaakt van natuurrubber. Een 100% natuurlijk en clean product, maar daardoor wél kwetsbaar. Dit materiaal is namelijk gevoelig voor factoren als temperatuur, licht en speeksel. Het standaardadvies is daarom om een BIBS speentje iedere 4 à 6 weken te vervangen. 

Hoe herken je dat de fopspeen vervangen moet worden?

Verschillende uiterlijke kenmerken van de fopspeen kunnen veranderen. Zo kan de speen veranderen van grootte. Daarnaast is het simpelweg hygiënisch om ze regelmatig te vervangen. Er zijn verschillende factoren waaraan je kunt herkennen dat de speen aan vervanging toe is.


Vervang de fopspeen zodra:

  • het tuitje is uitgezet
  • er beschadigingen, zoals scheurtjes of bijtafdrukken in het materiaal ontstaan
  • het natuurrubber veel is veranderd van kleur
  • de vorm en/of grootte van de speen is veranderd
  • Het natuurrubber plakkerig of bros wordt

Hoe kan je nu controleren of het speentje aan vervanging toe is? Koop altijd een extra speen van dezelfde maat, zo kun je de fopspeen vergelijken. En handig, want zo heb je altijd een extra speentje op voorraad. Als je langer met een fopspeen wilt doen, is het handig om meerdere speentjes tegelijkertijd te gebruiken. Zo voorkom je dat een speentje heel erg uitzet ten opzichte van andere spenen. 

Doe de trektest

Je controleert de fopspeen dagelijks door de trektest uit te voeren. Dit doe je door de speen in verschillende richtingen te trekken, terwijl je controleert op beschadigingen of bijtafdrukken. Dus mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, oppas: controleer de speentjes en zorg dat ze hun goede kwaliteit behouden door ze regelmatig te vervangen. Vooral fijn en gezond voor jouw kleine. Bekijk de video hieronder:

Denk je nu: ik kan wel een nieuwe lading gebruiken. Je haalt de fopspenen bij ons voordelig en snel in huis! Shop je nieuwe BIBS speentjes hier. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur, dan worden de speentjes dezelfde werkdag verstuurd.

Shop je spenen bij Studio Bambacht

Gratis verzending vanaf 3 spenen

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden  

Ruim assortiment aan fopspenen in verschillende soorten, vormen, maten en materialen

Veilig betalen, ook achteraf 

Ook interessant