Gratis verzending vanaf 3 spenen

Verzending 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf E 49,- (NL)

Gratis inpakservice

Je hebt het vast weleens gehoord: ‘Zo’n bijtring is superbelangrijk voor de ontwikkeling van je baby!’ En zeg eens eerlijk: riep dat ook vraagtekens bij jou op? Wat maakt een bijtring nou zo bijzonder? Dat is eigenlijk heel simpel! Een bijtring verlicht het pijnlijke tandvlees van jouw kleintje. Vooral als de tandjes van je baby doorkomen, is dit een fijne oplossing. ‘Hoe kan dat dan?’ is een vraag die je niet meer stelt na het lezen van deze blog! Studio Bambacht legt het je graag haarfijn uit. 

Wat is een bijtring?

Een bijtring is babyspeelgoed van siliconen, rubber of hout in de vorm van een ring waar je kindje op kan bijten. De bijtring is zo ontworpen dat je baby het veilig in het mondje kan stoppen en er op kan kauwen, zonder dat het speelgoed beschadigd.

Wat heeft je baby aan een bijtring?

Bij de meeste baby’s komen de eerste tandjes tussen de vijf en twaalf maanden door. Pijnlijk tandvlees it is. En vaak gaat dat gepaard met een hoop tranen en gejengel. Ze herkennen de pijn niet en snappen niet wat er precies gebeurt. Je baby’tje wil dan op alles sabbelen en kauwen. Alles om de pijn te verminderen. Juist om die reden is een bijtring echt een lifesaver! De bijtring levert tegendruk en verlicht de pijn erg snel. En een andere dikke plus? Een bijtring helpt ook de tandjes van je kleintje gemakkelijker door te komen! 

Bij Studio Bambacht hebben we een groot assortiment met de leukste, veilige en hipste bijtringen! 

De voordelen van een bijtring

Merk jij dat je kleintje minder goed in zijn/haar vel zit? Dit kan dus komen door de eerste melktandjes die doorzetten. Je kleintje heeft mogelijk last van koorts, pijn en heel soms ook diarree. Naast het vaker huilen, kan het ook de slaap onderbreken. Vervelend voor je kiddo, maar ook voor jou!  

De bijtringen van Studio Bambacht zijn speciaal ontwikkeld om op te kauwen en te sabbelen. Als je kindje erop kauwt, biedt de bijtring tegendruk aan het tandvlees. Dit geeft een soort verlichtende massage aan het tandvlees. Wanneer je baby’tje geen bijtring of bijtspeelgoed heeft, zul je zien dat er op de handjes en vingers gesabbeld wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Geloof ons, het kalmerende effect van een bijtring is de must have voor jouw kleintje met beginnende melktandjes.   

Echt een onmisbaar item dus! We zetten de voordelen nog een keer op een rij:

  • Kauwen op de bijtring vermindert de pijn aan het tandvlees 
  • De lichte druk helpt de tandjes sneller doorkomen
  • Helpt bij de ontwikkeling van de kaak
  • Ontworpen voor de ontwikkeling en sensorische stimulatie
  • De houten ringen geven een zacht rammelend geluid, leuk om mee te spelen 

Welke veilige bijtring kies jij? 

Zoals je van Studio Bambacht gewend bent, worden ook de bijtringen handgemaakt van duurzame materialen. Wij werken alleen met materialen die 100% veilig zijn voor jouw kindje. Zo is de houten bijtring gemaakt van onbewerkt beukenhout met een antibacteriële werking. De siliconen kralen bestaan uit 100% food graded siliconen. En onze bijtringen zijn trouwens superhandig schoon te maken!  

Waarom kies JIJ voor een bijtring van Studio Bambacht?  

Alle handgemaakte bijtringen worden zorgvuldig en met passie ontworpen door Iris van Studio Bambacht. Met haar kunst- en designachtergrond is zij op de hoogte van de nieuwste en tofste trends! Op zoek naar een uitgesproken bijtring zoals Born to be wild of ga je liever voor een neutrale look zoals Beach 

Voor een écht unieke bijtring, personaliseer je ze met de eigen naam van je kindje! Je vult de naam gemakkelijk in op de webshop. Ga bijvoorbeeld voor de vrolijke bijtring Sorbet met naam! 

Help - de eerste tandjes komen door! 

Na het lezen van deze blog weet je dus dat de bijtringen een praktische functie hebben. De verlichting aan het pijnlijke tandvlees helpt jouw kleintje meteen. Ook bevordert het het doorkomen van de eerste melktandjes. Je kunt de bijtring dus blijven gebruiken totdat alle tandjes er zijn! Daarnaast helpt de bijtring bij de ontwikkeling van de kaak en de fijne motoriek.  

Als tandjes doorkomen, raden we je aan om ook te beginnen met poetsen. Met de (oefen)tandenborstels van Mushie kun je meteen aan de slag! Een aangepaste mondverzorging is erg belangrijk. Het speciale schild op de tandenborstel, voorkomt dat je kindje de borstel te diep in de mond duwt. Veilig dus en een mooi moment om te beginnen met een gezonde gewoonte voor de mondhygiëne van jouw kleintje.  

Extra tips van Studio Bambacht 

  • Doe de bijtringen nooit in de vriezer en controleer ze ook altijd op losse onderdelen. Wanneer onderdelen los raken, is het tijd voor een nieuwe bijtring! 
  • Wil je de bijtring schoonmaken? Dan raden we je aan om de houten bijtring met een billenpoetsdoekje af te doen. Meer tips over het schoonmaken van de bijtring, vind je hier 

Hopelijk weet je na deze blog waarom een bijtring een must have is en hoe je hem het beste gebruikt! Welke duurzame en veilige bijtring van Studio Bambacht kies jij? 

Alle bijtringen bekijken