Gratis verzending vanaf 3 spenen

Verzending 1 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf E 49,- (NL)

Gratis inpakservice

BIBS speen - dé fopspeen in maat 1,2 en 3

De BIBS fopspenen zijn al meer dan 40 jaar dé hit uit Denemarken. Als je de toffe kleuren van BIBS ziet, dan snap je dat ook! Je wilt ze meteen allemaal. Ook de kleintjes zijn fan van BIBS. Bijna ieder kleintje accepteert de BIBS speen.De fopspenen van BIBS zijn in 3 maten beschikbaar - maat 1, 2 en 3. Ieder kleintje is verschillend, dus welke maat is nu geschikt voor jouw kleintje? Je leest het hier!

De verschillende maten BIBS spenen

De fopspenen van BIBS zijn er voor baby's van alle leeftijden. Naarmate jouw kleintje ouder wordt, kan er een behoefte ontstaan voor een andere vorm fopspeen. De fopspenen van BIBS hebben een leeftijdsindicatie. Zo kun je zien welke fopspeen het meest geschikt is voor de leeftijd van jouw kleintje. Het blijft echter een indicatie. Als jouw kleintje bijvoorbeeld kleiner of groter is dan gemiddeld, kan het zijn dat jouw kleintje korter of langer bij een maat fopspeen blijft.

  • Maat 1 - de adviesleeftijd voor maat 1 is 0 - 6 maanden. Deze maat wordt ook gebruikt voor te vroeg geboren baby's en pasgeborene.
  • Maat 2 - de adviesleeftijd voor maat 2 is 6 - 18 maanden. Vaak wordt deze maat al eerder dan 6 maanden en langer dan 18 maanden gebruikt.
  • Maat 3 - de adviesleeftijd voor maat 3 is vanaf 18 maanden.

De verschillende maten vormen dus een indicatie. Alle maten kunnen vanaf de geboorte gebruikt worden, maar de maten geven een richtlijn en helpen zo met het kiezen van de juiste fopspeen voor jouw kleintje. De beste fopspeen is de fopspeen die jouw kleintje lekker vindt!

maten bibs spenen

Verschil maat 1 en 2

Het verschil tussen maat 1 en 2 is erg klein. Daarom wordt maat 2 vaak al gebruikt vanaf 3 maanden. De speen van maat 1 is wat dikker en kleiner dan de speen van maat 2. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van jouw kleintje. Maat 1 is aan te raden voor te vroeg geboren of kleine baby's.

Verschil maat 2 en 3

Het verschil tussen maat 2 en 3 is groot. Maat 3 is een stuk langer en breder dan maat 2. Daardoor is maat 3 het meest geschikt voor grote kinderen.

De BIBS speen vervangen - zo vaak moet het.

De BIBS fopspenen zijn gemaakt van natuurrubber en door de zuigkracht van je kindje kan het natuurrubber uitzetten. Daarom moeten de BIBS spenen om de 4-6 weken vervangen worden. Hoe je weet wanneer de BIBS speen vervangen moet worden lees je hier.

Waarom ziet de maat van de nieuwe speen er anders uit?

Als je een nieuwe BIBS speen ontvangt, dan kan het zijn dat de vorm en het uiterlijk van de speen verschilt van de spenen die je al hebt. De fopspenen van BIBS zijn namelijk gemaakt van natuurrubber. Natuurrubber zet uit door gebruik. Hoe meer zuigkracht jouw kleintje heeft, hoe meer het ronde gedeelte van de speen uit gaat zetten. Daarom is het belangrijk om verschillende fopspenen tegelijkertijd te gebruiken. Het gebruik van meerdere fopspenen zorgt ervoor dat de spenen gelijkmatig uitzetten. Zo raak jouw kleintje niet gewend aan één speen.

Over BIBS

BIBS werd in 1978 opgericht in Denemarken. Hiermee is BIBS al meer dan 40 jaar het veilige en vertrouwde babymerk voor de fopspenen. De spenen van BIBS zijn onwijs populair en dat snappen wij bij Studio Bambacht helemaal. De spenen van BIBS worden gemakkelijk door baby's geaccepteerd, zijn beschikbaar in vele fantastische kleuren en zijn in verschillende soorten beschikbaar.