793 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9

Valuta

Als je kind naar de basisschool of de opvang gaat, dan is een eigen kinderrugtas onmisbaar. Bij de het kopen van de de eerste rugtas zie je soms door de bomen het bos niet meer. Gelukkig zijn er meer dan genoeg leuke merken die geschikte rugzakjes in hun collectie hebben. Wij helpen je daarom graag een handje mee met praktische tips waar je op moet letten tijdens het kopen van een eerste kinderrugzak.

Welke kinderrugtas pas bij je kindje?

Welke rugtasje bij je kindje past, hangt simpelweg af van waarvoor jullie de rugzak gaan gebruiken. Zoek je een kinderrugtas voor de basisschool, of voor de opvang? Gaat jouw kindje voor het allereerst naar school, of al richting de bovenbouw? Daarnaast is het belangrijk om te bepalen wat je belangrijk vindt bij het kopen van een schooltas. No worries! Hieronder helpen we jou stap voor stap verder.

Waar let je op bij het kopen van een kinderrugtas?

Bij het kopen van een geschikte kinderrugtas voor je kindje zijn er meerdere dingen waarop je kunt letten. Bedenk wat jij belangrijk vindt! Om jou hierbij een handje te helpen, sommen we op waaraan je kunt denken:

  • Leuk printje – Dit is natuurlijk geen keuze, maar een voorwaarde. Je wilt natuurlijk dat je kindje super trots is op die mooie schooltas. Gelukkig wordt het he tegenwoordig heel makkelijk gemaakt, want al die mooie merken met hun te leuke printjes. Denk aan de kinderrugtas dinosaurus, kinderrugtas tijger of kinderrugtas kat. Welk kind wil er niet al met een vriendje op school komen?
  • Materiaal – Je wilt bij voorkeur een stevige tas waar voldoende in past en die fijn te gebruiken is voor jouw kind. Nóg beter: een water-afstotende acryl coating. De kinderrugtassen van Trixie zijn van stevig katoen met die water-afstotende acryl coating.
  • Verstelbare banden – Als je kiest voor verstelbare banden, kun je een schooltas altijd draagbaar maken voor jouw kleine. Plus de tas kan meegroeien. Een echte aanrader om de tas altijd perfect passend te maken.
  • Wasbaar – Een lekkende beker, een lekkend bakje… Niet fijn, maar je ontkomt er niet aan. Dan is het fijn dat je een rugzak kunt wassen. Daarom zijn al onze rugtassen wasbaar op 30 graden.
  • Inhoud – Voor een hele dag school of opvang moet er natuurlijk genoeg in een rugzak passen. Bedenk goed wat jouw kind mee gaat nemen. Maak een lijstje zodat je dit goed in kunt schatten. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje iets tekort komt op deze dag. Gelukkig zijn kinderschooltasjes zorgvuldig ontworpen, zodat er genoeg ruimte is voor een broodtrommel, drinkbeker, een tussendoortje en misschien wel reservekleding of de favoriete knuffel. 
Kinderrugtas met broodtrommel en beker voor opvang

Rugtas voor naar de opvang

Let’s keep it simple! Gaat jouw kindje nog niet naar de basisschool? Houd dan de 11-15 liter aan en kies voor verstelbare banden. Zo kan de tas meegroeien naar de basisschool. 

Kinderrugtas met naam voor het kinderdagverblijf

Helemaal handig voor de opvang is een rugtas met de naam erop. Dat vinden de juffen van het kinderdagverblijf in ieder geval heel fijn. Het is namelijk niet te doen voor de juffen om van elk kindje te onthouden wie welke tas heeft. Zo ben je nooit meer de rugzak van je kindje kwijt, want de rugtas met naam is gemakkelijk voor iedereen te herkennen. De juffen zullen je dankbaar zijn je kindje zal zich super speciaal voelen met een eigen rugzak met naam.

Ik wil een kinderrugtas met naam!
Bekijk hier alle rugtasjes met naam

Hoeveel liter rugzak heb je nodig voor basisschool?

Als jouw kleine naar de basisschool gaat, wil je dat er genoeg mee kan. Voor kinderen uit groep 1 t/m 4 adviseren we een rugzak met een inhoud tussen de 11 en 15 liter. Hierin past met gemak een broodtrommeltje, drinkbeker en een healthy snack. Plus de gymspullen passen er ook gewoon bij.  

Ik wil een rugtas voor de basisschool
Bekijk hier alle basisschool rugtasjes!

Je weet nu waar je op let bij het aanschaffen van een kinderrugtas. Wacht niet langer en haal die perfecte kinderrugtas in huis! Wij selecteerden speciaal voor jou de mooiste kleuren en beste kwaliteit rugzakjes. En voor aanvullende tips, over je de aankoop voor een kinderrugtas, mag je altijd bij me aankloppen!

Benieuwd naar onze hele collectie? Klik hier voor het assortiment kinderrugtassen!